Ελλάδα

Bloomberg: Η Petroceltic ετοιμάζεται να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα

Σε Ήπειρο και πατραϊκό κόλπο ετοιμάζεται να ψάξει για πετρέλαιο στην Ελλάδα η εταιρία Petroceltic. Έχει κάνει αίτηση και στην κοινοπραξία θα μετέχουν τα ΕΛΠΕ και η Edison SpA.

Την πρόθεση της Petroceltic International Plc, μιας εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη, να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εταιρία έχει κάνει ήδη αίτηση για να εκδοθεί άδεια εξορύξεων τόσο σε χερσαίο όσο και σε ύπερακτιο οικόπεδο. Όπως μάλιστα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Δουβλίνο ο Brian O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, η αίτηση έχει γίνει από κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison SpA.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, και ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας. «Κάναμε αίτηση σαν κοινοπραξία» είπε και πρόσθεσε πως κάθε εταίρος διαθέτει ίσα μερίδια και η αίτηση εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Το χερσαίο οικόπεδο βρίσκεται στην Ήπειρο και το ύπερακτιο στον πατραϊκό κόλπο, είπε ο κ. Τσάιτας στο Bloomberg. «Αν η προσφορά είναι επιτυχής, τα ΕΛΠΕ θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Βασίλης Τσάιτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χέρια του πρωθυπουργού η μυστική μελέτη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια της Κρήτης – Γίνεται λόγος για όφελος μαμούθ έως 1,3 τρισ. δολάρια

Πότε θα ξέρουμε πραγματικά τι φυσικοί πόροι υπάρχουν σε Ιόνιο και νότια Κρήτη

Newsit Κύπρου: Το οικόπεδο 10 δόθηκε στην Total

Washington Post: Αν τα παιδιά στην Καβάλα είχαν πετρέλαιο, θα ζούσαν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αλλάζουν οι κατηγορίες των 22χρονων για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μπήκε στο κάμπινγκ αλλά δεν πυροβόλησε»
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός, κατηγορείται για φυσική αυτουργία του εγκλήματος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του στην συμπληρωματική απολογία του θα επιμείνει πως δεν πυροβόλησε αυτός τα θύματα στο κάμπινγκ
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός που πλέον κατηγορείται για φυσική αυτουργία του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα
«Κάποιος τον ξαναχτύπησε, δεν πέθανε από τα πρώτα χτυπήματα» αποκαλύπτει φίλος του 17χρονου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες
«Σηκώθηκε και περπατούσε κανονικά, έπεσαν τέσσερις ή πέντε μπουνιές αλλά κάποιοι τον ξαναχτύπησαν δεν γίνεται να μην τους βρουν» λέει φίλος δράστη και θύματος
Σέρρες
6