Ελλάδα

Capital Controls: Ακόμη 7 αλλαγές – Μεταφορές έως και 500€ στο εξωτερικό – Όλη η ΠΝΠ

- Στις 8.000€ το όριο για μεταφορά χρημάτων σε φοιτητές στο εξωτερικό
- Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού για αποπληρωμή χρεών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία
- Αργά το βράδυ της Δευτέρας δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου
- Όλες οι αλλαγές στην ΠΝΠ για τα capital controls

Άλλες επτά αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα capital controls φέρνει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η απόφαση Τσακαλώτου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αργά το βράδυ της Δευτέρας και ήδη οι αλλαγές έχουν τεθεί σε ισχύ.

Πλέον, επιτρέπεται η μεταφορά στο εξωτερικό μέχρι και 500€ το μήνα, ενώ για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό υπάρχει, υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα μεταφοράς έως και 8.000€, από 5.000€ σήμερα.

Επίσης, με τη νέα απόφαση Τσακαλώτου μπορεί κάποιος να ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς δικαίωμα ανάληψης. Αυτό επιτρέπεται ειδικά για την αποπληρωμή χρεών προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή και για την εξυπηρέτηση δανείου.

Επίσης, επιτρέπεται η πλήρης ή μερική αποπληρωμή δανείου όχι μόνο με μετρητά ή εμβάσματα αλλά και με λεφτά που μπορούν να προέλθουν από την εκταμίευση άλλων δανείων.

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νάξος: Ασφάλισαν με συρματόπλεγμα την Πορτάρα μετά το περιστατικό με τον τουρίστα που σήκωσε αρχαίο μάρμαρο
Αν και η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος έγινε για να σταματήσει ο βανδαλισμός, πολλοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι αντιδρούν λέγοντας πως υποβαθμίζεται αισθητικά το μνημείο
Πορτάρα