Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δεμένα τα πλοία Τρίτη και Τετάρτη

Δεμένα τα πλοία Τρίτη και Τετάρτη

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εξάλλου, στο ετήσιο προσυνεδριακό Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ, τέθηκε το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτικών, υπό το φως των νέων μέτρων, αποφασίστηκε η περιφρούρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που ισχύει στην ακτοπλοΐα, ενώ ζητήθηκε η άμεση άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, που συνεχίζεται για δύο χρόνια.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών, ενώ υπερψηφίστηκε ο απολογισμός του έργου της διοίκησης για το 2012.

Ακόμη, επαναβεβαιώθηκε η αταλάντευτη θέση της ΠΝΟ, που είχε διατυπωθεί και πρόσφατα με σχετικό έγγραφό της στα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους υπουργούς, να μην μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ και των εποπτευομένων από το Ταμείο οργανισμών.

Το Γενικό Συμβούλιο προέβη στην εκλογή αντιπροσώπων για το 35ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα γίνει τον Μάρτιο του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Τρίτη και Τετάρτη

 

Χωρίς δικηγόρους σήμερα και αύριο

 

Κατεβάζει ρολά η χώρα – 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

 

Ξεχάστε αύριο ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικό

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε