Ελλάδα

Δεν πληρώνετε; Προβλέπεται κατάσχεση μισθού, σύνταξης, πλειστηριασμός και φυλακή

Βαρύτατες οι συνέπειες για όσους δεν πληρώσουν την έκτακτη εισφορά την ώρα που το Κράτος χρωστάει, χωρίς συνέπειες, δισεκατομύρια ευρώ σε ιδιώτες και Ταμεία.

Προσέξτε λοιπόν ποιές είναι οι απειλές του Κράτους για να πληρώσουμε τους νέους φόρους, ξεκινώντας από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Εαν δεν πληρώσετε στην ημερομηνία που πρέπει τότε η οφειλή σας θα επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα που καθυστερείτε την αποπληρωμή, με μάξιμουμ προσαύξησης το 200%, που σημαίνει πρακτικά πως εαν χρωστάτε 5.000 ευρώ μπορεί να φτάσετε στο τέλος να χρωστάτε 15.000 ευρώ.

Εαν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να πληρώσετε τότε να ρίχνετε μια ματιά στο κουτί της αλληλογραφίας σας.Γιατί η εφορία θα σας στείλει ειδοποιητήριο για να εξοφλήσετε το ποσό, είτε όλο μαζί είτε σε δόσεις.
Πριν αποφασίσετε να γυρίσετε την πλάτη στην εφορία, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως το Δημόσιο έχει στα χέρια του όπλα που οι νομικοί τα έχουν βαφτίσει ”μέτρα αναγκαστικής είσπραξης”.
Στο τέλος του μήνα δηλαδή δεν θα πάρετε μισθό ή σύνταξη επειδή η εφορία θα έχει στείλει, στον εργοδότη σας ή στο ασφαλιστικό ταμείο σας, κατασχετήριο.
Ταυτόχρονα οι δικηγόροι, δηλαδή το νομικό τμήμα της εφορίας επανελέγχει τα περιουσιακά σας στοιχεία με τελικό στόχο την δέσμευση τους και τον πλειστηριασμό.

Ο χειρότερος συνδυασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να χρωστάτε περισσότερα από 5.000 ευρώ για περισσότερους από 4 μήνες.Γιατί τότε ο προιστάμενος της εφορίας στην οποία ανήκετε, μπορεί να ξεκινήσει την ποινική σας δίωξη και να βρεθείτε πίσω από τα σίδερα της φυλακής με την αυτόφωρη διαδικασία.

Εαν βέβαια το Κράτος σας χρωστάει, τίποτε από αυτά δεν ισχύουν ούτε στη θεωρία ούτε περισσότερο στην πράξη.Ρωτήστε αυτούς που περιμένουν κοντά 7 δις ευρώ μόνο μόνο από τους πρώτους 8 μήνες του 2011.

Διαβάστε επίσης :”Ξεκίνησε ΗΔΗ η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
140
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη