Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις με «ιπτάμενους» κομάντος και απελευθέρωση «ομήρων»

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις με «ιπτάμενους» κομάντος και απελευθέρωση «ομήρων»

Θεαματικές αντιτρομοκρατικές επιδείξεις στη ΔΕΘ 2022 μπροστά στα μάτια του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους κόσμου. Έφοδος της ΕΚΑΜ σε λεωφορείο με ομήρους επιβάτες, ενώ κομάντος του λιμενικού απελευθερώνουν ομήρους και εξουδετερώνουν τρομοκράτες.

Όλες τις εντυπώσεις έκλεψαν στη ΔΕΘ 2022 οι ασκήσεις απελευθέρωσης ομήρων από τρομοκράτες ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας μπροστά στο περίπτερο της Αστυνομίας στην 86η ΔΕΘ, πραγματοποίησαν έφοδο σε λεωφορείο, στο οποίο ένας δράστης κρατούσε ομήρους τους επιβάτες.

Ταυτόχρονα στο σημείο, βρέθηκε η ομάδα της ΕΚΑΜ πλήρως εξοπλισμένη, όπου μπήκε στο λεωφορείο και πέταξε μια κρότου λάμψης για αντιπερισπασμό. Μέσα σε λίγα λεπτά ο δράστης συνελήφθη και οι επιβάτες ελευθερώθηκαν.

Παράλληλα, ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πετούσε από πάνω, όπου μέσα ήταν ένας ελεύθερος σκοπευτής.

Δείτε βίντεο του newsit.gr:

 

Τέλος, μια άλλη ομάδα τεσσάρων ανδρών του ΕΚΑΜ με τον κατάλληλο εξοπλισμό και σε άρτιο συντονισμό, καταρριχήθηκαν από τον πύργο του ΟΤΕ με ειδικά σχοινιά από ύψος 40 μέτρων.

Την εντυπωσιακή καταρρίχηση κατέγραψε η κάμερα του newsit.gr: 

Εντυπωσιακή άσκηση ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποίησαν και κομάντος του Λιμενικού Σώματος. Η επίδειξη περιλάμβανε τακτική δυναμικής εισόδου με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης για τη σύλληψη των τρομοκρατών που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψή τους, όπως και η απελευθέρωση των δύο ομήρων που κρατούνταν.

Καρέ – καρέ η αντιτρομοκρατική άσκηση με τον φακό του newsit.gr:

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την άσκηση, ενώ στη συνέχεια έκανε ερωτήσεις για τα όπλα που έχει στην διάθεσή του το Λιμενικό Σώμα, με τον ίδιο να συγχαίρει τον επικεφαλής της ΕΟΕΠ.

«Κύριε πρωθυπουργέ, σας αναφέρω την εξασφάλιση δύο ομήρων και την εξουδετέρωση δύο τρομοκρατών» είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις