Ελλάδα

Διαψεύδει τον κόφτη στις επικουρικές το υπουργείο Εργασίας

Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα», με τίτλο «Κρυφός κόφτης απειλεί τώρα τις επικουρικές συντάξεις», προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει: «Ο εβδομαδιαίος κύκλος μαύρης προπαγάνδας για τις συντάξεις συνεχίζεται από “Τα Νέα”, τα οποία πρωταγωνιστούν στην παραπληροφόρηση και στο εμπόριο φόβου.
Με τίτλο “Κρυφός κόφτης απειλεί τώρα τις επικουρικές συντάξεις”, το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι, βάσει αναλογιστικών μελετών, “από 1/1/2017, θα ισχύσει ο μηχανισμός περικοπής συντάξεων, αν προκύπτουν ελλείμματα”. Η αλήθεια, (που συνειδητά διαστρέφει η εφημερίδα), είναι ακριβώς αντίθετη.

Ο νόμος της μεταρρύθμισης δεν καθιερώνει “ρήτρα μηδενικού ελλείμματος”, που είχαν ασμένως αποδεχθεί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και που επέβαλε απόλυτη αντιστοίχιση εισφορών-παροχών. Αντιθέτως, επιτρέπει χρήση των αποθεματικών του ΕΤΑΕΠ για κάλυψη ελλειμμάτων που προκύπτουν αναπόφευκτα, λόγω κρίσης.

Οι δε αναλογιστικές μελέτες, στις οποίες αναφέρεται το παραπλανητικό δημοσίευμα, προβλέπονται πράγματι στο άρθρο 14 παρ. 4 του νόμου 4387/2016, για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Κατά τη ρητή διατύπωση της διάταξης, αναλογιστικές μελέτες κατατείνουν στην επίτευξη αποτελεσμάτων, ώστε “το ύψος των δαπανών για την εθνική, την ανταποδοτική και την επικουρική σύνταξη, προβαλλόμενο έως το έτος 2060, δεν πρέπει να υπερβαίνει το περιθώριο αύξησης των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009”.

Η προϋπόθεση αυτή έχει εξασφαλισθεί ήδη με την αναγκαία αναπροσαρμογή στην οποία προχώρησε η μεταρρύθμιση και έχει αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό. Δεν πρόκειται το επόμενο έτος να αυξηθεί το ποσοστό της συνταξιοδοτικής δαπάνης σε σχέση με το ΑΕΠ, το οποίο, άλλωστε, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, θα αυξηθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων