Ελλάδα

Δικαστές και εισαγγελείς για Novartis: “Να μην μετατρέπεται η Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος”

Τον σεβασμό εκ του Συντάγματος στη διάκριση των τριών εξουσιών του Κράτος υπενθυμίζει με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις επικρίσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι δικαστικές αρχές για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis.

Δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους ότι  “Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος” .

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει  ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση   τον σεβασμό στην εκ του  Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών,  την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας.

Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος . Οι Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Τέλος αυτονόητη είναι σε ένα Κράτος Δικαίου η απαίτηση όλων για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη  βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τη χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει» λέει ο γαμπρός της 70χρονης που κατέληξε μετά τον ξυλοδαρμό της στη Γλυφάδα
«Η γυναίκα δεν επικοινωνούσε, μόνο νοήματα, δεν μίλαγε - λίγο ξύπνησε, λίγο μίλαγε η γυναίκα μου και μετά αυτό» λέει ο γαμπρός της 70χρονης
Η 70χρονη
Ο βίος του youtuber ιερέα με τα 2,2 κιλά κοκαΐνη: Από τα ράσα στις πασαρέλες και από την πίστη στο εύκολο χρήμα
Αυτοανακηρύχθηκε «Αρχιεπίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών», δημιούργησε τη δική του «μητρόπολη» μέσα σε διαμέρισμα της Αθήνας και τελούσε «λειτουργίες» και «χειροτονίες»
Ιερέας
Νέο κύκλο ισχυρών 40ωρων καταιγίδων «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι - Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ
Από το απόγευμα της Κυριακής θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα να μην υποχωρούν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας - Οι αναρτήσεις Κολυδά και Τσατραφύλλια
Βροχή
Συνελήφθησαν δύο άτομα για απάτη με πλειστηριασμό ακινήτου – «Άρπαξαν» πάνω από 45.000 ευρώ
Μία δήθεν «ειδικός» στους πλειστηριασμούς ακινήτων φέρεται να αποσπούσε πάνω από 45.000 ευρώ από ιδιώτες με το πρόσχημα αγοράς κατασχεμένου ακινήτου – Μια 29χρονη και ένας 39χρονος συνελήφθησαν
Περιπολικό της ΕΛΑΣ