Την συγκεκριμένη καταγγελία έκανε η ΔΑΚΕ (Ενωτική Κίνηση Δικαστικών Υπαλλήλων) η οποία τονίζει στη σχετική ανακοίνωση της, πως οι δικαστικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να εργαζόνται με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, καθώς σε πολλά δικαστικά κτήrια της χώρας δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί το σύστημα ψύξης (όπου υπάρχει)!
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και οι λοιποί συναρμόδιοι, αφού έλυσαν τα προβλήματα της χώρας, αφού θα επιταχύνει τη Δικαιοσύνη, χωρίς υπαλλήλους και υποδομές , θα πρέπει πλέον να σταθούν δίπλα μας και σε πιο «ασήμαντα» θέματα, όπως οι συνθήκες εργασίας Δικαστικών Υπαλ-λήλων, Δικαστικών Λειτουργών, Δικηγόρων και διαδίκων.
Στο Εφετείο Αθήνας, στο Πρωτοδικείο Αθήνας και σε πάρα πολλά Δικα-στικά κτήρια της χώρας, με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου δε λειτουργεί ή υπολειτουργεί το όποιο σύστημα ψύξης (όπου υπάρχουν). Στο Εφετείο Αθήνας εκκρεμεί καιρό τώρα, η εγκατάσταση συντηρητή με αποτέλεσμα το κτήριο να είναι κυριολεκτικά «καζάνι της κολάσεως» ή στο Πρωτοδικείο υπάρχουν κτήρια που αγνοούν τι σημαίνει κλιματισμός (π.χ κτήρια 8, 12,13) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες «σάουνας ή χαμάμ» .
ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗ-ΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ .
Δεν δεχόμαστε άλλη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής και εργασίας μας”.