Ελλάδα

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Παραιτείται από τη βουλευτική ασυλία η Ρένα Δούρου

«Δεν έχω πράξει ούτε έχω παραλείψει κάτι για το οποίο να φοβούμαι την κρίση σας» ανέφερε -μεταξύ άλλων- η Ρένα Δούρου στη δήλωση της προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με την οποία γνωστοποίησε στο δικαστήριο πως παραιτείται της βουλευτικής της ασυλίας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας του 2018 στο Μάτι με τα 104 θύματα.

Η δήλωση της Ρένας Δούρου την οποία ανέγνωσε στο δικαστήριο ο συνήγορος της, Θεόδωρος Σχινάς, έχει ως εξής: «Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 25.06.2023 εκλέχτηκα βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια «Δυτικός Τομέας Αθήνας» με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ορκίστηκα στις 03.07.2023 σύμφωνα με το άρθρο 59 Σ. Η ιδιότητά μου αυτή υποχρεώνει το Δικαστήριό Σας, το οποίο από την 31.10.2022 αδιάλειπτα και συστηματικά, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 73 συνεδριάσεις, εκδικάζει την εθνική τραγωδία της 18.07.2018 στο Μάτι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 62 Σ να αναστείλει τη σε βάρος μου ποινική δίωξη μέχρις ότου χορηγηθεί άδεια από την Βουλή των Ελλήνων.

Με την παρούσα δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής (Άρθρο 83) και θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης δίκης.

Στον πυρήνα των αξιών μου βρίσκεται η ισότιμη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη όλων των πολιτών, ισχυρών και ανίσχυρων, προβεβλημένων και μη. Στο πλαίσιο αυτό, στάθηκα με σεβασμό απέναντι στο θεσμό της Δικαιοσύνης σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και αναμένω το ακροατήριο με υπομονή, αλλά και με την πεποίθηση ότι δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους θα λάβουν τη δίκαιη απόφαση.

Όταν, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, πολιτικοί αντίπαλοί μου, με ασέβεια προς τα θύματα της εθνικής τραγωδίας αλλά και προς τη Δικαιοσύνη, επιδόθηκαν σε μια συνειδητή προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενοχής μου, με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη στις περιφερειακές αλλά και εθνικές εκλογές του 2019, επέλεξα συνειδητά να μην απαντώ. Ενώ διαστρέβλωναν το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει αρμοδιότητες, χρησιμοποιούσαν κραυγαλέα ψέματα, όπως ότι «η Πυροσβεστική έδωσε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση» και παραποιούσαν επίμονα δηλώσεις μου, εγώ προσέβλεπα στη δίκαιη κρίση των δικαστικών οργάνων. Δεν έχω πράξει ούτε έχω παραλείψει κάτι για το οποίο να φοβούμαι την κρίση σας. Άλλωστε, τον Ιούλιο του 2022, υπό τον κίνδυνο της παραγραφής, ζήτησα με γραπτό αίτημά μου την επίσπευση έναρξης της δίκης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του