Ελλάδα

Δημόσιο: 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν έχουν αναπληρωθεί μέσω πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Η εικόνα αυτή θα αλλάξει, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, που προαναγγέλλει μιλώντας στην εφημερίδα Το Έθνος για 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Για διαβουλεύσεις ώστε από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο την ανάπτυξης και της συμμετοχής, λέει ο Νίκος Φίλης που έχει στα χέρια του στοιχεία για πραγματική γήρανση του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον μέσο όρο να ξεπερνάει τα 48 έτη, ενώ ειδικότητες όπως οι μαθηματικοί να ξεπερνούν και τα 52 έτη.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν σχεδόν 136.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και περίπου 20.000 αναπληρωτές. Η εικόνα αυτή θα αλλάξει σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας που αναζητά μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού πιο μόνιμη και σταθερή λύση στο πρόβλημα των κενών στα σχολεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία