Ελλάδα

Δημόσιο: Έρχονται μειώσεις μισθών άμεσα για όλους

Δεν έχει τέλος η αιμορραγία για την τσέπη των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή τη φορά οι δανειστές δεν ζητούν απολύσεις, αλλά νέες μειώσεις μισθών και μάλιστα για όλα τα μισθολογικά κλιμάκια των υπαλλήλων.

Οι πληροφορίες πριν καν φτάσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμ΄’ων λένε ότι απαιτούνται και μάλιστα άμεσα νέες μειώσεις στα μισθολογικά κόστη για το Δημόσιο.

Ο περιορισμός των δαπανών λένε οι δανειστές δεν πρέπει να προέλθει από μειώσεις σε επενδύσεις και αλλού, αλλά από τις αμοιβές των υπαλλήλων.

Έτσι θα πρέπει να αναμένεται νέα αναδιάρθρωση στα μισθολογικά κλιμάκια και κυρίως σε όσους έχουν υψηλές αμοιβές με περικοπές που θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 10%, ενώ στους χαμηλόμισθους οι μειώσεις θα κινηθούν από 5% ως και 10%.

Όλα αυτά την ώρα που ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων θα φτάσει στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή στα 586 ευρώ.

Μάλιστα θα επέλθει και έμμεση μείωση του μισθού καθώς θα ενταχθούν στον μισθό και τα επιδόματα με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισφορές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτα μέτρα από την τροχαία για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου - Απαγόρευση φορτηγών μέχρι την Κυριακή
Η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένες ώρες - Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας
Διόδια
Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες στη Ζάκυνθο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Κερί και Αγαλάς
Τεράστιο το πύρινο μέτωπο - «Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κι άλλα εναέρια μέσα για να κόψουν τη φωτιά» τόνισε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος
Φωτιά στην Ζάκυνθο
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
2