Ελλάδα

Δημοσκόπηση: 7 στους 10 υπέρ της κόντρας κυβέρνησης – τρόικας

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων της πρώτης δημοσκόπησης για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα το 72% θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση «Χάτσικο» στην Λαμία: Πέθανε ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να τον πλησιάσει
Ο σκύλος ήταν επιθετικός με αποτέλεσμα να κληθεί στο σπίτι εκπαιδευτής και να τον ακινητοποιήσει, προκειμένου να μπουν οι αστυνομικοί μέσα και να εντοπίσουν τον νεκρό ιδιοκτήτη
Dangerous angry dog. Aggressive puppy dog border collie baring teeth fangs looking aggressive dangerous. Guardian growling scary dog ready for attack. Pet infected by rabies.