Ελλάδα

Διώξεις για εκβίαση και απόπειρα απάτης στα δυο αδέρφια της κρητικής μαφίας για τα 175 στρέμματα της Μονής Αγίας Τριάδας

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε και σε πρώην ηγούμενο της Αγία Τριάδας, αλλά και σε ακόμα δύο άτομα

Βαριές ποινικές διώξεις άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων για τη μαφία της Κρήτης στα δύο αδέρφια αλλά και σε πρώην Ηγούμενο της Αγίας Τριάδας, καθώς και σε ακόμα ένα άτομο για σύσταση συμμορίας σχετικά με την υπόθεση των 175 στρεμμάτων της Μονής Αγίας Τριάδας.

Η υπόθεση αφορά σε έκταση 175 στρεμμάτων που ανήκε στην ιερά μονή και την οποία φέρονται να κατέχουν δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες ξενοδοχείου, τα οποία είναι ύποπτα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και κατηγορούνται ως «εγκέφαλοι» της μαφίας της Κρήτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του creta24, στους δύο επιχειρηματίες ασκήθηκαν κακουργηματικές ποινικές διώξεις για εκβίαση, απόπειρα απάτης, ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος ΝΠΔΔ με ποσά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, για σύσταση συμμορίας καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε και σε πρώην ηγούμενο της Αγία Τριάδας, αλλά και σε ακόμα δύο άτομα, όπου ο ένας κατηγορείται για σύσταση συμμορίας και ο άλλος για συνέργεια.

Για πλημμελήματα κατηγορούνται η γυναίκα η οποία ήθελε να εξασφαλίσει πτυχίο για την κόρη της καθώς και ένας ακόμα Ηγούμενος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Συνελήφθη ο 23χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 20χρονο στην Καλαμαριά – Άλλαξε την αρχική κατάθεσή του
Νωρίτερα, ο 23χρονος παραδόθηκε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές, που τον αναζητούσαν για την δολοφονία του 20χρονου το βράδυ της Πέμπτης (12.03.2026) στην Καλαμαριά
Καλαμαριά
23
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση