Ελλάδα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Προαιρετική η μάσκα για τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στην Κόρινθο βρέθηκαν σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η υφυπουργός μίλησε στο ΚorinthosTV για την χρήση μάσκας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, λόγω του κορονοϊού.

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική επιτροπή, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:
1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική.

2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.

4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

«Λάβαμε αυτή την απόφαση, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων όλα τα δεδομένα και έχοντας μεριμνήσει για όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για το επαγγελματικό και καθημερινό πρόγραμμα των οικογενειών, ότι χάρη στα μέτρα που παίρνουμε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά ως προς το ωράριο και μάλιστα από την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Πηγή: korinthostv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων