Ελλάδα

Δύο φωτιές στην Κρήτη – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (10.07.2023) στην περιοχή Πρινιάς Ηρακλείου.

Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που καθιστούν δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς πήρε γρήγορα διαστάσεις.

 

 
Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε επίσης σε χορτολιβαδική έκταση στο Αρκαλοχώρι με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη. Πληροφορίες αναφέρουν πως η εικόνα σε αυτό το μέτωπο είναι καλύτερη καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα  η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για τις περιφερειακές ενότητες Λασιθίου, Ηρακλείου & Ρεθύμνου, είναι κατηγορίας κινδύνου 4, δηλαδή πολύ υψηλός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει θύμα του 42χρονου μαστροπού: «Ο “κοντός” έστελνε κορίτσια σε βίλες, έπαιρνε 2000€ το κεφάλι»
«Χαράκωνε τον εαυτό του, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο και το μάτωνε και φώναζε ότι εμείς φταίμε ότι τα κάνει αυτά» αποκαλύπτει ένα εκ των 5 θυμάτων του 42χρονου μαστροπού
Ο 42χρονος «κοντός» μαστροπός
2