Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δύο χρόνια από την τραγωδία στη Marfin – Αφιέρωμα του CNN στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου

Δύο χρόνια από την τραγωδία στη Marfin – Αφιέρωμα του CNN στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου τρεις υπάλληλοι, και μάλιστα η μία ήταν έγκυος γυναίκα

Το περιστατικό είχε «μαυρίσει» μία μεγαλειώδη διαδήλωση, στην οποία είχαν πάρει μέρος αρκετές χιλιάδες κόσμου. Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα, με αποτέλεσμα οι τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία, αφού είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο κτήριο.

Η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης αποτέλεσαν τα τρία θύματα, την ώρα που στο χώρο επικρατούσε πανικός, με κόσμο να πηδάει από τα παράθυρα για να σωθεί από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις. Οι μολότοφ πετάχτηκαν στο εσωτερικό της τράπεζας, αφού πρώτα είχαν σπάσει οι τζαμαρίες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, τις μεγάλες πορείες και την επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα Μarfin που είχε ως συνέπεια να πεθάνουν από ασφυξία τρεις νέοι άνθρωποι, το CNN φιλοξενεί ένα αφιέρωμα για τη μια από αυτούς, την 32χρονη έγκυο Αγγελική Παπαθανασοπούλου.

Με τίτλο «Θυσιασμένη για ένα μέλλον που δεν έφτασε ποτέ. Η οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της», το δημοσίευμα – αφιέρωμα του CNN κάνει μια αναδρομή στη σύντομη ζωή της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, από την παιδική της ηλικία ως την… 5η Μαΐου του 2010, τη μέρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το πρώτο Μνημόνιο και λίγα μέτρα πιο πέρα η Αγγελική έβρισκε φριχτό θάνατο μέσα στο κτίριο της Marfin, όπου και εργαζόταν.

Η δημοσιογράφος του CNN επισκέφθηκε το σπίτι της Αγγελικής στο Αίγιο και συνομίλησε την καταβεβλημένη από τον πόνο οικογένειά της, σε ένα σπίτι όπου η παρουσία της 32χρονης γυναίκας παρά την απουσία τους, εξακολουθεί να είναι ακόμη αισθητή.

Ο σύζυγος της Αγγελικής, Χρήστος Καραπαναγιωτίδης εξηγεί γιατί το ζευγάρι πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία και να επιστρέψει στην Ελλάδα «αν έχεις καλή δουλειά στην Ελλάδα τότε μπορείς να ζήσεις καλά. Θέλαμε όμως και να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Δεν σκοπεύαμε να φύγουμε. Είμαστε Ελληνες πολίτες και θέλαμε να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινωνία. Είναι μια όμορφη χώρα».

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, ακόμη και τη μέρα των μεγάλων επεισοδίων, κατεβαίνοντας προς το κέντρο και την τράπεζα όπου εργαζόταν η Αγγελική, δεν ανησυχούσαν.«Οι δρόμοι ήταν συχνά γεμάτοι από διαδηλωτές που εναντιώνονταν στην κυβέρνηση και οι επιθέσεις σε ανθρώπους ήταν σπάνιες», συνεχίζει την αφήγησή του ο Χρήστος. «Πιστέψαμε ότι ήταν ασφαλές για την Αγγελική [να παραμείνει στην τράπεζα]».

Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο πολύ γνωστή. Μια ομάδα 50 ατόμων, περίπου, περικύκλωσε την τράπεζα, πέταξε μολότοφ, το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες… Οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν, με διάφορους τρόπους από αυτό, εκτός από τρεις: την Αγγελική, τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή .

Το αφιέρωμα του CNN καταλήγει λέγοντας, πως, σήμερα, δυο χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα, όταν η Βουλή ψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εκείνο περιελάμβανε, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Ελάχιστοι όμως βρέθηκαν σήμερα στο χώρο της τραγωδίας αυτής. Μια μέρα πριν τις εκλογές και ίσως οι περισσότεροι να μην θυμούνται τι έγινε εκείνο το μεσημέρι. Ή ίσως απλά να θέλουν να ξεχάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες για την τραγωδία της Marfin 

Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στη Marfin

Οι αντιεξουσιαστές “έδειξαν” τους δολοφόνους των εργαζόμενων της Marfin

Τόπος προσκυνήματος το σημείο της άναδρης δολοφονίας

Μια κοπέλα έδωσε τις μολότοφ στους δολοφόνους
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Newsit: “Να καείτε π…….. τραπεζικοί”

Νέα στοιχεία για τους δολοφόνους – Και φωτογραφίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε