Ελλάδα

ΕΦΚΑ: Τα πρότυπα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Αλλάζουν «πρόσωπο» τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, με αναβάθμιση της κτιριακής και της υλικοτεχνικής υποδομής και της αισθητικής τους και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με τους υπαλλήλους ροής και υποδοχής, που έχουν ήδη «πιάσει δουλειά» σε 27 υποκαταστήματα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, λειτουργούν ήδη τρία πιλοτικά πρότυπα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε Αττική (Αγία Παρασκευή και Πετρούπολη) και Θεσσαλονίκη (Τούμπα). Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λειτουργήσουν άλλα 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμαριά, Ξάνθη, Ιωάννινα, Ηλιούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα (περιοχή Γκάζι) και Δραπετσώνα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα πρότυπα υποκαταστήματα σηματοδοτούν τη μετάβαση του ΕΦΚΑ στη νέα εποχή και έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε να είναι φιλικά τόσο προς τους ασφαλισμένους, που τα επισκέπτονται, όσο και προς τους εργαζόμενους του φορέα. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και του εργασιακού περιβάλλοντος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό Πληροφορικής και Δικτύων και πάγιο εξοπλισμό, θέσεις εξυπηρέτησης κοινού (front office), με ομοιόμορφη προσέγγιση και συνέπεια κατά την παροχή υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διαθέτουν επίσης λειτουργικά διαμορφωμένες back office θέσεις εργασίας με κατάλληλους χώρους αρχειοθέτησης, (κάτι που βάζει τέλος στις γνωστές εικόνες με τους στοιβαγμένους φακέλους στα γραφεία και την άναρχη χωροθέτηση). Στο ισόγειο των κτιρίων θα βρίσκεται ο υπάλληλος υποδοχής. Δημιουργείται επίσης ειδικός χώρος αναμονής των πολιτών, όπου θα βρίσκεται ο υπάλληλος ροής, ο οποίος θα κατευθύνει τους πολίτες, ώστε να διεκπεραιώνουν εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία «ευκαιρία» για τους αιώνιους φοιτητές: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας
Η νέα ρύθμιση «διασφαλίζει ότι όσοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τις σπουδές τους, έχουν ευκαιρία να τις ολοκληρώσουν» και τη χαρακτήρισε «ρεαλιστική, ενισχυτική και παιδαγωγικά συνεπή»
Έδρανα πανεπιστημίου 1
Η ξηρασία ως βασικότερος λόγος της λειψυδρίας – Ο ρόλος των βροχοπτώσεων και της μείωσης των χιονοπτώσεων
Ο Παναγιώτης Σαμπατακάκης, διδάκτορας Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Μπολόνιας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Υδρογεωλόγων και διευθυντής Υδατικών Πόρων του Ι.Γ.Μ.Ε., εξηγεί το μηχανισμό της ξηρασίας
Στερεύει ο ποταμός Πηνείος στην Ηλεία 1
Αναπάντητα ερωτήματα για το νεκρό 3χρονο κορίτσι του Παλαιού Φαλήρου - Προμελέτη και συγκάλυψη «δείχνουν» τα ευρήματα
Η μητέρα οδηγείται σήμερα στον ανακριτή όπου καλείται να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων - Η ίδια πέφτει σε αντιφάσεις και αλλάζει συνεχώς την ομολογία της
Το δώμα που έμενε η οικογένεια στα Πατήσια 2