Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έφυγε ο Γιώργος Μπουρίτσας

Έφυγε ο Γιώργος Μπουρίτσας

  Πέθανε και κηδεύεται αύριο, από το Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας, στις 4 το απόγευμα, ο πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κατά τη δεκαετία του 1980 Γιώργος Μπουρίτσας.

Ο Γιώργος Μπουρίτσας είχε πλούσια συνδικαλιστική, εκπαιδευτική και πολιτική δράση, ασχολήθηκε σε βάθος με τα θέματα της διδακτικής της Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση, συνεργάστηκε με τον Απόστολο Κακλαμάνη όταν ήταν Υπουργός Παιδείας και αργότερα με το Υπουργείο Παιδείας και επηρέασε σημαντικά την πολιτική σε εκπαιδευτικά θέματα.

Διακρίθηκε για την αφοσίωσή του σε ότι έκανε, ιδιαίτερα στην ΕΕΦ, την αγωνιστικότητα, ιδεολογικότητα και ανιδιοτέλειά του, όπως και για την απίστευτη ενέργεια που επένδυε στους κοινωνικούς, πολιτικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς που επεδίωκε.

Διαρκής ήταν η προσπάθειά του να ενημερώνεται, να επανεκπαιδεύεται και να αγωνίζεται για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης, αλλά και των κοινωνικών συνθηκών στο Γυμνάσιο που δούλευε, προσπάθεια στην οποία είχε δοθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής του, αποσπώντας τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε