Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Είκοσι προσαγωγές έξω από το Μέγαρο Μουσικής πριν από την ομιλία Τσίπρα!

Είκοσι προσαγωγές έξω από το Μέγαρο Μουσικής πριν από την ομιλία Τσίπρα!
φωτογραφία: Eurokinissi

Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το Μέγαρο Μουσικής λίγο πριν μιλήσει ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT ομάδα ατόμων επιχείρησαν να αναρτήσουν έξω από το Μέγαρο Μουσικής πανό με σύνθημα υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Οι προθέσεις τους έγιναν, ωστόσο, αντιληπτές από την παρούσα δύναμη της Αστυνομίας, η οποία επενέβη.

Για προληπτικούς λόγους τα 20 άτομα προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν τα μέλη της “Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών”:

Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Αλεξοπούλου Ελένη, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαπαύλου Γιώργος που βρέθηκαν στις 17.00 το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συμφωνία των Πρεσπών: Καταγγελία της “Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος…”

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την εντολή να προσαχθούν οι διαδηλωτές εξέδωσε η “Επιτροπή για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών”, όπου αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση Σύριζα δεν επιτρέπει πια ουδεμία ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών για τα εθνικά θέματα. Τα μέλη της Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών: Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Αλεξοπούλου Ελένη, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Δαμιανός Βασιλειάδης, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαπαύλου Γιώργος που βρέθηκαν στις 17.00 το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη και μειοδοτική συμφωνία συνελήφθησαν προληπτικά από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμιά διαμαρτυρία.

Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπροστά στην πάνδημη αγανάκτηση για την συμφωνία των Πρεσπών τους οδηγεί σε παραβίαση και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και να κυκλοφορούν έξω από το κτήριο που πρόκειται να μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της συμφωνίας. Να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες “χουντικές” συμπεριφορές θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ενισχύουν το αντιστασιακό του φρόνημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις