Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο προξενείο της Ιταλίας στο Κολωνάκι

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο προξενείο της Ιταλίας στο Κολωνάκι

Ντου έκανε νωρίς το απόγευμα ομάδα αντιεξουσιαστών στον τρίτο όροφο του προξενείου της Ιταλίας στο Κολωνάκι αντιδρώντας για τις κατηγορίες που έχει ασκήσει ιταλός εισαγγελέας σε πέντε Έλληνες αντιεξουσιαστές.

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα εισέβαλαν στον κτίριο όπου στεγαζέται το προξενείο της Ιταλίας, στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για άτομα της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους πέντε Έλληνες φοιτητές που την 1η Μαΐου του 2015 διαδήλωναν στο Μιλάνα στα πλαίσια της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Τότε οι πέντε αυτοί φοιτητές είχαν προσαχθεί από τις ιταλικές αρχές και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς, όπως υποστηρίζει η αναρχική ομάδα να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Όπως καταγγέλλουν στις 12 Νοεμβρίου του 2015, η ΕΛ.ΑΣ εισέβαλε στα σπίτια των πέντε φοιτητών και τους συνέλαβε με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές, που μάλιστα ζητούν την έκδοση των πέντε Ελλήνων στην Ιταλία για να δικαστούν.

H κατάληξη έληξε μετά από περίπου δύο ώρες και μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί γύρω στους 20 αντιεξουσιαστές του “Ρουβίκωνα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε