Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκδρομή στον Πόρο: Αναλυτικός οδηγός για το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού

Εκδρομή στον Πόρο: Αναλυτικός οδηγός για το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού

Εκδρομή στον Πόρο. Σε στρατηγική θέση λόγω της μικρής του απόστασης από την Αθηνά αλλά και από τις ακτές της Πελοποννήσου -απέναντι του «κοιτάζει» το χωριό Γαλατάς της Τροιζηνίας- ο Πόρος όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού θεωρούνταν για πολλά χρόνια νησί του «διήμερου».

Αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει τελείως τα τελευταία χρόνια. Πια, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και φυσικά ανάμεσά τους ο αρχοντικός Πόρος, «πρωταγωνιστούν» δικαίως στις διακοπές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ειδικά ο Πόρος «ζει» τις χρυσές του στιγμές την περίοδο της Άνοιξης, τότε που το διάσημο λεμονοδάσος του με τις ανθισμένες λεμονιές πλημμυρίζουν τον αέρα με μεθυστικές ευωδιές.

Η κυρίαρχη εικόνα που δίνει το νησί είναι ένας συνδυασμός γαλήνης και αρχοντιάς με βασικά στοιχεία του κάδρου τα ασβεστωμένα σοκάκια, τα νεοκλασικά σπίτια και τα πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα.

Έχετε κατά νου ότι οι αποστάσεις στον Πόρο είναι μικρές και σταδιακά από την Άνοιξη και μετά γίνεται προσπάθεια οι εσωτερικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο, να περιορίζονται στο ελάχιστο.

Την τουριστική περίοδο ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας στο κέντρο του νησιού και όσοι επισκέπτες καταφτάνουν σταθμεύουν τα οχήματά τους στο κεντρικό πάρκινγκ του λιμανιού (πορθμείο).

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις