Site icon NewsIT

Έκλεισαν 9 σφαγεία για λόγους δημόσιας υγείας!

02.12.2010 | 11:16
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έκλεισαν με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης - Δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής...

Πρόκειται για τα σφαγεία Αμφιλοχίας, Θέρμου, Αγιας Μετσόβου, Ερεσσού, Καλαμπάκας, Χανίων, Ληξουρίου και Χονδρογιάννη στην Κέρκυρα. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι 9 μονάδες δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής, δεν είχαν εκσυγχρονιστεί και γενικά δεν τηρούσαν την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, που είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

Η κ. Αποστολάκη τόνισε ότι οι λόγοι που καθιστούν επιτακτικό το κλείσιμο των σφαγείων είναι 3: ο φόβος για έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, η απαγόρευση των εξαγωγών και τα τσουχτερά πρόστιμα που καραδοκούν. Υπογράμμισε δε πως η ΕΕ έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής σε απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας, μονάδων σφαγής ζώων που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το πρωί  ο αντιδήμαρχος Χανίων, Ευάγγελος Σαματάς, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει παράταση στη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων. πως υποστήριξε ο κ Σαματάς, όλο αυτό το διάστημα τα σφαγεία λειτουργούσαν με τους όρους που απαιτούσαν οι κανόνες της δημοσίας υγιεινής αλλά και με χαμηλά ποσά για τα σφάγια.

Πρόσθεσε ότι: “Η λύση είναι ότι τα δημοτικά σφαγεία πρέπει να βγουν εκτός του οικιστικού ιστού, της πόλης. Εμείς προχωράμε και θα ζητήσομε την παράταση της λειτουργίας των σφαγείων”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version