Ελλάδα

Ελάχιστη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες

Μικρή μείωση σημείωσαν τον Νοέμβριο του 2015 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Διαμορφώθηκαν στα 5,013 δισ. ευρώ, έναντι 5,144 δισ. τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την εξέλιξη των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

Τον ίδιο μήνα, μικρή μείωση -στα 715 εκατ. ευρώ (έναντι 758 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο)- σημείωσαν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα, το μεγαλύτερο ποσό αφορά χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία τον Νοέμβριο ανήλθαν σε 2,788 δισ. ευρώ έναντι 2,769 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Ακολουθούν τα νοσοκομεία με οφειλές 1,118 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο έναντι 1,188 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
Το ναυάγιο της Ζακύνθου
Η Ειρήνη Μουρτζούκου επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της - «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά
«Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν», προσθέτει η σπιτονοικοκυρά
Ειρήνη Μουρτζούκου
2