Ελλάδα

Έλεγχος στην Αρχαία Αγορά μετά το κρούσμα κορονοϊού

«Σήμερα το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, λήφθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δείγματα από 36 υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών», πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Η επιλογή έγινε με βάση τη στενή επαφή των υπαλλήλων με το επιβεβαιωμένο -από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου- κρούσμα, στον βαθμό που αυτό μπορούσε να εκτιμηθεί. Δείγματα λήφθηκαν επίσης και από άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου», συμπληρώνει η ίδια ανακοίνωση.

Click4More: Κλείνει για 14 ημέρες το μουσείο της Στοάς του Αττάλου – Βρέθηκε θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη

«Η εξέταση των υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών πραγματοποιήθηκε, παρουσία του γγ Πολιτισμού κ. Γιώργου Διδασκάλου, ακολουθώντας αυστηρά τη μεθοδολογία του ΕΟΔΥ. Επίσης, σήμερα ολοκληρώνονται οι απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που επιβλέπονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών (αρχαιολογικοί χώροι και γραφεία), ακολουθώντας πάντοτε τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα…”

“Οι απολυμάνσεις άρχισαν χθες το πρωί. Επισημαίνεται ότι η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, από την αρχή της πανδημίας, προβαίνει σε τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους της”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, υπενθυμίζοντας ότι από χθες, 11 Αυγούστου και για 14 ημέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό. Οι ανοιχτοί χώροι λειτουργούν κανονικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Στη φυλακή ο 60χρονος γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για την δολοφονία της στο Κολωνάκι το 2022
Ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνακίου
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου 6