Ελλάδα

Έλληνες οδηγοί εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ μιλούν στο Live News

Έλληνες οδηγοί που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ μίλησαν στο LIVE NEWS, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί. Χιλιάδες φορτηγά έχουν μετατρέψει σε τεράστιο πάργκινγκ το αεροδρόμιο Μάντσον κοντά στο λιμάνι.

Είναι ο χώρος όπου κινητές μονάδες του στρατού αναμένεται να συνδράμουν στον έλεγχο όλων των οδηγών φορτηγών που παραμένουν εγκλωβισμένοι. Άλλοι οδηγοί κορνάρουν περιμένοντας αγανακτισμένοι επί ώρες. Η ένταση παραμένει, παρά την συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας για την συνέχεια των δρομολογίων των οδηγών, ενώ εξοργισμένοι οδηγοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Οι οδηγοί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γαλλία πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ή να επιδείξουν τεστ το οποίο έχει γίνει τις τελευταίες 72 ώρες. Ένταση επικράτησε και εχθές το βράδυ με τους οδηγούς να διαμαρτύρονται για την πολύωρη αναμονή τους στα φορτηγά.

Εκατοντάδες εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του λιμανιού σφυρίζοντας και φωνάζοντας συνθήματα.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι»

Για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο Ντόβερ μίλησαν στο LIVE NEWS τρεις Έλληνες οδηγοί φορτηγών, η Μαρίνα Παπαβασιλείου, ο Αντώνης Κατσαντώνης και ο Γιώργος Κουφογιωργάκης.

Όπως ανέφεραν δεν υπάρχει υποδομή για να μπορέσουν να μείνουν όλα αυτά τα φορτηγά, που φτάνουν τις 4.000, στο αεροδρόμιο της πόλης, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες, ενώ οι βρετανικές αρχές έχουν μεριμνήσει μόνο για δωρεάν φαγητό.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι οφείλουν να εξηγήσουν γιατί παραπληροφορούσαν την κοινή γνώμη» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά για το πόρισμα του Πολυτεχνείου για τα Τέμπη
«Προφανώς ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στην ουσία και να υποστηρίξουμε τις κατηγορίες μακριά από θεωρίες συνομωσίας!» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Λεωνίδας Κουμπούρας
Τα τρένα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη
Βασίλης Καρράς: Φιλανθρωπική συναυλία αφιερωμένη στον τραγουδιστή θα ξεσηκώσει το Καλλιμάρμαρο στις 13 Ιουνίου
Στη συναυλία θα τραγουδήσουν Κωνσταντίνος Αργυρός, Καίτη Γαρμπή, Στέλιος Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Έλενα Παπαρίζου, Πυξ Λαξ, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος κ.α.
Βασίλης Καρράς