Ελλάδα

ΕΛΤΑ: Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση τα πρώτα γραμματόσημα του 2021

Το μήνυμα της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 θα μεταφέρει σε όλο τον κόσμο η σειρά γραμματοσήμων «ΕΛΛΑΔΑ 2021- 200 Χρόνια μετά την Επανάσταση» από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα ΕΛΤΑ ανοίγουν το εκδοτικό πρόγραμμα γραμματοσήμων του 2021 με τη συγκεκριμένη σειρά που τίθεται σε κυκλοφορία από αύριο 28 Ιανουαρίου, τιμώντας και τη δική τους ιστορική διαδρομή, που είναι συνυφασμένη με αυτήν του ελληνικού κράτους.

Με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ 2021 -200 Χρόνια μετά την Επανάσταση», η σειρά περιλαμβάνει δύο γραμματόσημα με το λογότυπο των εορτασμών και πλήθος φιλοτελικών προϊόντων, όπως Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Αριθμημένα Φυλλαράκια, Αριθμημένα Λευκώματα Σειράς. Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της συμμετοχής των ΕΛΤΑ στους εορτασμούς για τη σημαντική επέτειο έγινε στα τέλη του προηγούμενου έτους, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν ο πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Πολυχρόνης Γριβέας, με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

ELLADA STAMPS

Με αφορμή τη συνεργασία, ο κ. Γριβέας ανέφερε ότι «η σύγχρονη Ελλάδα δημιουργήθηκε τότε μέσα από όνειρα και υπερβάσεις που σήμερα καλούμαστε να θυμηθούμε, όχι σαν μακρινά και αόριστα γεγονότα, αλλά σαν πηγές έμπνευσης. Και για τα ΕΛΤΑ, που πορεύονται παράλληλα με την Ελλάδα, η ιστορία της πατρίδας μας υπήρξε πάντα πηγή έμπνευσης» και ανακοίνωσε ότι «τα ελληνικά γραμματόσημα θα υπενθυμίζουν, σε όλη τη διάρκεια του 2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση».

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, χαιρέτισε την έκδοση της σειράς «ΕΛΛΑΔΑ 2021- 200 Χρόνια μετά την Επανάσταση» κάνοντας λόγο για «δύο καλαίσθητα γραμματόσημα, φτιαγμένα με την ποιότητα που πάντα έχουν οι εκδόσεις των ΕΛΤΑ, και τα οποία φιλοδοξούμε να στείλουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, το 2021 είναι η χρονιά μας. Η χρονιά της Ελλάδας».

Τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της Αναμνηστικής Σειράς διατίθενται:

  • στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων,
  • στο Κατάστημα Post Collection – Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο, Λυκούργου 5 & Απελλού, στο κέντρο της Αθήνας
  • σε όλα τα Ταχυδρομεία της χώρας

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές που επιθυμούν να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, μπορούν να τα αποστείλουν ατελώς στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος,  10188 Αθήνα), με την προϋπόθεση αυτά να φέρουν επικολλημένα γραμματόσημα ελάχιστης αξίας 0,90 ευρώ σημειώνοντας στον φάκελο αποστολής την ένδειξη «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το μήνυμα της μητέρας της και η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
Η μητέρα της συνεχίζει την «αποστολή» της αδικοχαμένης Ραφαέλας και προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη δωρεά μυελού των οστών
Ραφαέλα Πιτσικάλη
Κλειστό για τρεις μήνες το τμήμα Άρτα - Αμφιλοχία της Ιονίας Οδού προς Αντίρριο μετά την κατολίσθηση
Στις επόμενες περίπου είκοσι ημέρες αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Ιωάννινα, το οποίο θα λειτουργεί προσωρινά με αμφίδρομη κίνηση, ώστε να εξυπηρετούνται τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις
Κατολίσθηση στην Ιονία Οδό 6