Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού σε παιδιά: Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες

Σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους -ηλικίας 5 έως 11 ετών κατά του κορονοϊού, απάντησαν σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οι καθηγήτριες εξήγησαν, ότι «τα εμβόλια είναι ασφαλή και γίνονται καταρχάς για την προστασία των παιδιών, αλλά και για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού». Περιέγραψαν, ότι ο χειμώνας είναι η χειρότερη εποχή για τη διάδοση του ιού, για αυτό οι γονείς «δεν πρέπει να καθυστερήσουν την ανοσοποίηση των παιδιών τους».

Το εμβόλιο που διατίθεται για τα παιδιά κάτω των 12 ετών είναι ένα καινούργιο εμβόλιο, ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά, το οποίο περιέχει το 1/3 της ποσότητας που υπάρχει στο εμβόλιο των ενηλίκων. Γίνονται με βάση την ηλικία και την ανοσολογική ωριμότητα και όχι το ύψος και το βάρος ενός παιδιού.

Μέχρι στιγμής, πάνω από δυο εκατομμύρια παιδιά 5-11 ετών έχουν λάβει και τις δυο δόσεις, ενώ 11 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση παγκοσμίως. «Σήμερα ξέρουμε όλο το εύρος των ανεπιθύμητων παρενεργειών. Πιο συνηθισμένες είναι να είναι το παιδί άκεφο, ανόρεχτο, να παρουσιάσει πόνο στο σημείο που έκανε την ένεση, λίγο πυρετό». Στις ηλικίες 5-11 δεν έχει καταγραφεί καμία μυοκαρδίτιδα ως παρενέργεια, σημείωσαν οι καθηγήτριες.

Οι κ.κ. Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισαν, ότι «δεν υπάρχουν αντενδείξεις για το αν κάποιο παιδί έχει αλλεργίες, κάνει θεραπεία με ορμονικά σκευάσματα, έχει επιληψία, θρομβοφιλία, καρδιοπάθεια και άλλες παθήσεις». Εξαίρεση αποτελεί η χρόνια μυοκαρδίτιδα.

«Το εμβόλιο προσφέρει ευρύτερη προστασία από τη νόσηση, για το λόγο τούτο συστήνεται ο εμβολιασμός και στα παιδιά που έχουν ήδη νοσήσει», υποστήριξαν οι καθηγήτριες.

Δείτε την ενημέρωση

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός σε τροχαίο στη Λαμία ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης - Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, στα πληρώματα της αστυνομίας που έσπευσαν επίσης στο σημείο, ήταν και ο αδερφός του αντιδημάρχου που εκτελούσε εκείνη την ώρα χρέη αξιωματικού υπηρεσίας στην Τροχαία Λαμίας
Τροχαίο στη Λαμία με θύμα τον αντιδήμαρχο Κώστα Σταυρογιάννη
«Ο 19χρονος με χτύπησε στο κεφάλι μαζί με φίλο του» λέει ο 18χρονος που ξυλοφόρτωσε συνομήλικό του στη Χαλκίδα
«Αποδεικνύεται ότι ο εντολέας μου έχει κακώσεις και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση από τα χτυπήματα, αυτός ήταν το θύμα», τονίζει ο δικηγόρος του 18χρονου που επιτέθηκε στον 19χρονο
Το θύμα ξυλοδαρμού στη Χαλκίδα
2
Η «Κυρά του Δέλτα» στον Έβρο απέκτησε ρεύμα έπειτα από 45 χρόνια – Με παρέμβαση Μητσοτάκη ηλεκτροδοτήθηκε η καλύβα της
Η καλύβα της κυρίας Παπακωστίδου βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου και η ηλεκτροδότηση έγινε με πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή
Άρτεμη Παπακωστίδου, η «Κυρά του Δέλτα» με την ελληνική σημαία στον Έβρο