Ελλάδα

“Ενωμένοι απέναντι στην τυφλή βία”

Ξεχωριστή αναφορά στην τρομοκρατία έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες

με αφορμή την αιματηρή επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.

” Είμαστε ενωμένοι απέναντι στη τυφλή βία που στοχεύει απλούς πολίτες, μαθητές και ένστολους πολίτες”, είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Για την συνθήκη της Λισσαβώνας εξήγησε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθείται είναι πιο βελτιωμένο και θα εξοπλίσει με πιο δημοκρατικούς θεσμούς την ΕΕ.

Για την διεύρυνση της Ευρώπης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η πρόταση του είναι η ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ να ολοκληρωθεί μέχρι το 2014 καθώς “η διαδικασία θα βοηθήσει στην λύση διμερών προβλημάτων” όπως με το θέμα του ονόματος με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης είπε ότι έχει ζητήσει αλλαγές στο καθεστώς που ισχύει σήμερα και δήλωσε ικανοποιημένος που υπάρχει διάθεση της Τουρκίας να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΕΕ.

Όπως είπε όμως ο κ. Παπανδρέου χρειάζονται “όχι μόνο λόγια αλλά έργα” και πως λύση θα βρεθεί μόνο αν έχει τη βούληση η Τουρκία να συνεργαστεί και “επιτέλους να συμφωνήσει με το πρωτόκολλο επανεισδοχής”.

Για την κλιματική αλλαγή, ενόψει της διεθνούς συνάντησης στην Κοπεγχάγη σε περίπου έναν μήνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι “η ΕΕ θα πρέπει να έχει ηγετικό ρόλο όχι για να είναι ηγέτης αλλά γιατί έχει ηθική και ουσιαστική υποχρέωση να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος”.
Πρόταση του κ. Παπανδρέου ώστε να χρηματοδοτηθεί η λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη” από την ΕΕ είναι “να συνδέσουμε την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης”.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός πρότεινε να χρησιμοποιηθούν νέοι τρόποι για να χρηματοδοτηθούν “πράσινα” έργα όπως να φορολογηθεί το διοξείδιο του άνθρακα. Την πρόταση στήριξαν η Βρετανία και η Αυστρία και εγκρίθηκε από την Σύνοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα 3 κενά σημεία και οι αντικρουόμενες απολογίες για τη δολοφονία στη Φοινικούντα - Εξετάζεται ποιος από τους 2 δράστες πυροβόλησε τα θύματα
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από τη στυγερή δολοφονία βρίσκεται και τρίτο πρόσωπο το οποίο δεν αποκλείεται να είναι ο ηθικός αυτουργός. Δηλαδή ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή να βγει από τη ζωή ο 68χρονος
Οι δύο φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Τρία γκρουπ στα social media με 200.000 μέλη «κάρφωναν» τα μπλόκα της Τροχαίας – 2 συλλήψεις
Στα τρία γκρουπ, στα οποία συμμετείχαν περισσότερα από 201.000 μέλη, μέσω δημοσιεύσεων, ενημέρωναν για τη διενέργεια ελέγχων υπηρεσιών της τροχαίας και άλλες επιχειρήσεις της αστυνομίας
Τροχαία κόβει κλήση 12
«Δεν είχα λόγο να τους σκοτώσω, πήγα μόνο για τα λεφτά» είπε ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Οι δύο 22χρονοι δράστες κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και δίνουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη την Κυριακή 5 Οκτωβρίου
Οι δύο κατηγορούμενοι της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα 3