Ελλάδα

ΕΟΔΥ για Ιό Δυτικού Νείλου: 3 θάνατοι και 10 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Τρεις θάνατοι μετά από λοίμωξη με τον Ιό του Δυτικού Νείλου και 10 κρούσματα καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συνολικά έχουν διαγνωστεί 21 κρούσματα λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 20 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις/δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Νοσηλεύονται 6 ασθενείς, εκ των οποίων 2 σε ΜΕΘ. Έχουν καταγραφεί 3 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον Ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 78 ετών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου σε:

  • Λάρισα,
  • Ημαθία,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Πέλλα,
  • Σέρρες,
  • Καρδίτσα και
  • Καβάλα.

Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Κρούσματα λοίμωξης από Ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γειτονικές χώρες, μέσα στο 2023, έως τις 2 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- κρούσματα λοίμωξης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου σε Ιταλία, Γαλλία και Ουγγαρία.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δέκα συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών επιθυμούν εκταφή των σορών - Λήγει η προθεσμία για τους τελευταίους 14
Μέχρι στιγμής, από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, οι 33 δήλωσαν ότι δεν θέλουν να γίνει εκταφή των σορών, αναζητούνται ακόμη 5, ενώ 9 απομένουν να δηλώσουν αν επιθυμούν εκταφή ή όχι
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
Ένοχος κρίθηκε 59χρονος καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικων μαθητριών του στη Θεσσαλονίκη
Οι καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο τα περιστατικά με «θωπείες» σε ευαίσθητα σημεία του σώματος και «χυδαία σχόλια» σεξουαλικού περιεχομένου, που δέχτηκαν από τον γυμναστή του λυκείου τους
Asian female student is crying and depressed in classroom
Σκηνές τρόμου για 16χρονο: Τον άρπαξαν διακινητές ναρκωτικών και τον βασάνιζαν για να τους δώσει 2.000 ευρώ
Στις 9 Νοεμβρίου τα τρία μέλη του κυκλώματος τον άρπαξαν από την περιοχή των Γλυκών Νερών, τον έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τον περιέφεραν σε διάφορα μέρη της Αττικής
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας