Ελλάδα

ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για 2 συμπληρώματα διατροφής με μη εγκεκριμένες ουσίες

Μετά από ενημέρωση από τις αρχές της Γερμανίας, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής OZY και SLIMMING HERB

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για δύο συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες.

Μετά από ενημέρωση από τις αρχές της Γερμανίας, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής OZY και SLIMMING HERB.

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Όσον αφορά το προϊόν OZY, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, περιέχει την ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του και μπορεί να αποβεί επικίνδυνo για την υγεία του χρήστη.

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Συμπλήρωμα διατροφής
Συμπλήρωμα διατροφής που σύμφωνα με τον ΕΟΦ περιέχει μη εγκεκριμένες ουσίες

Σχετικά με το προϊόν SLIMMING HERB, οι εργαστηριακοί έλεγχοι διαπίστωσαν ότι το προϊόν αυτό περιέχει την ουσία σέννα (senna leaf) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του. H ανωτέρω ουσία αποτελεί δραστική ουσία με φαρμακευτική δράση.

Συμπλήρωμα διατροφής
Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι το συμπλήρωμα Slimming Herb περιέχει ουσία με φαρμακευτική δράση

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛΑΣ απαντά στον Γεωργιάδη για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: Ενημερωθήκαμε από τον πατέρα – Δεν υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία
«Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής δικονομίας, το νοσοκομείο υποχρεούται να ενημερώσει αστυνομική ή εισαγγελική αρχή όταν διαπιστώνει κάποια αξιόποινη πράξη ή ύποπτο θάνατο. Δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση»
Η 16χρονη
Η ανακοίνωση της υγειονομικής περιφέρειας και του «Ευαγγελισμού» για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Η αστυνομία ενημερώθηκε από τον νοσηλευτή βάρδιας»
Διευκρινίσεις έδωσε η 1η Υγειονομική Περιφέρεια σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης που πέθανε έξω από κλαμπ στο Γκάζι το βράδυ της Κυριακής...
Το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε το κορίτσι στο Γκάζι