Ελλάδα

Επί ποδός 21 πόλεις της χώρας για τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία – “Πυρετώδεις” προετοιμασίες

"Επί ποδός" βρίσκονται οι 21 πόλεις της χώρας καθώς την Τετάρτη (06.06.2018) θα διοργανωθούν συλλαλητήρια ενάντια στην σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με τον όρο "Μακεδονία".

Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει “αγκαλιαστεί” με ιδιαίτερη θέρμη από Δημάρχους, Μητροπολίτες.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα σε 21 πόλεις της χώρας, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Συγκριμένα, ο κόσμος θα συγκεντρωθεί σε δρόμους και πλατείες στις παρακάτω περιοχές: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Σε δελτίο τύπου η επιτροπή σημειώνει πως δεν θα υπάρχει κανένας εκπρόσωπος κόμματος στις εξέδρες, προσπαθώντας να αποφύγει τον οποιοδήποτε “στιγματισμό” που θα περιόριζε ίσως και τη συμμετοχή του κόσμου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

“Ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα πρόσωπα τα οποία θα βρεθούν στις εξέδρες των δεκαπέντε πόλεων της Μακεδονίας στις αυριανές συγκεντρώσεις, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όσα με σαφήνεια ξεκαθαρίστηκαν στις συνεντεύξεις τύπου για τη διοργάνωση των αυριανών συγκεντρώσεων εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο. Στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στις εξέδρες των αυριανών κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα. Αύριο μιλάει ο λαός”.

Και… διεθνές ενδιαφέρον

Οι αυριανές συγκεντρώσεις για την Μακεδονία έχουν προσελκύσει και διεθνές ενδιαφέρον. Με το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων να έχει πάρει διαστάσεις, ξένα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.IAPONES

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως στη χώρα βρίσκεται συνεργείο από την Ιαπωνία, και συγκεκριμένα τη Δημόσια Ιαπωνική Τηλεόραση (ΝΗΚ), που αύριο θα καλύψει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, και θα στείλει εικόνα στην άλλη πλευρά της υφηλίου. Παράλληλα, θα κάνει εκτενές αφιέρωμα για τους Μακεδόνες και τη σύνδεση με τα βάθη της ιστορίας καθώς και το ζήτημα της Μακεδονίας.

“Πυρετός” και στον Βόλο

Συλλαλητήριο υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, διοργανώνεται και στον Βόλο. Το παμμαγνησιακό συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Μέγας Αλέξανδρος», Βέτα Μπελιτσιώτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «δεν παραχωρούμε το όνομα ‘Μακεδονία’ και το πρόβλημα δεν είναι, ούτε πολιτικό, ούτε κομματικό. Η Μακεδονία είναι μία και ανήκει στην Ελλάδα, δεν ανήκει στους Σλάβους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό».

Τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όσο και η Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Επαγγελματιών και Εμπόρων Βόλου, θα κρατήσει αύριο κλειστή την αγορά και καλεί τον κόσμο σε μαζική συγκέντρωση μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο, θα είναι ο καθηγητής στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αθανάσιος Καραθανάσης, ενώ ομιλία θα εκφωνήσει και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

 

Με πληροφορίες από: www.life-events.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
Σασμός: Το κρητικό έθιμο που κλείνει τον κύκλο του αίματος που ανοίγει η βεντέτα – Οι «ειρηνοποιοί», οι «μεσίτες» και οι «σασμάδες»
Η ομώνυμη σειρά «Σασμός» ταξίδεψε τους τηλεθεατές στον άγραφο νόμο της Κρήτης, μέσα από μία ιστορία γεμάτη σασπένς, έρωτες και δολοφονικά κίνητρα
Έγκλημα για κτηματικές διαφορές στο Ρέθυμνο
11
Ο σασμός που δεν σταμάτησε τη βεντέτα και το σπίτι που «ξύπνησε» την έχθρα στα Βορίζια - Το σενάριο για το πώς ξεκίνησε το αιματοκύλισμα
Η κουμπαριά που δεν έφερε την ειρήνη στις δύο οικογένειες - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το μακελειό - Κλειστά τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό
Ο 39χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη 65