Ελλάδα

Επίδομα Τσίπρα: Δεν το πήραν όλοι οι δικαιούχοι – Πότε θα το πάρουν οι υπόλοιποι

- Με τα χέρια άδεια έμειναν πολλοί δικαιούχοι του επιδόματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
- Όπως παραδέχθηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ αυτό έγινε γιατί... δεν πέρασε ο ταχυδρόμος σε κάποιες περιοχές
- Πότε θα μπορέσουν να πάρουν την 13η σύνταξη όσοι δεν την πήραν σήμερα λόγω κοσμοσυρροής στα ΕΛΤΑ

Δεν πήραν όλοι οι δικαιούχοι το εφάπαξ επίδομα, ή 13η σύνταξη που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι στήθηκαν στο κρύο και περίμεναν, ο μποναμάς δεν ήρθε για όλους όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για τη διατύπωση γνώμης στον διορισμό του προτεινόμενου διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθανάσιου Μπακαλέξη, και ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσε ότι το σύνολο των 629.600.000 ευρώ, που αφορά την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, διατέθηκε όμως, ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες περιοχές της χώρας, στις οποίες οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί και εξέφρασαν παράπονα.

Αιτία όπως εξήγησε ο κ. Μπακαλέξης – σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τα ΕΛΤΑ – ότι αυτό συνέβη διότι σε κάποια κοινότητα δεν πέρασε σήμερα ο ταχυδρομικός διανομέας, ο οποίος θα περάσει αύριο, ή σε κάποιο ταχυδρομικό γραφείο καθυστέρησε η εξυπηρέτηση, λόγω κοσμοσυρροής. «Αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά το επίδομα έχει διανεμηθεί παντού και είναι ακριβώς το ποσό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα δοθεί», τόνισε ο κ. Μπακαλέξης.

Εξάλλου, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Πετρόπουλος, ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι που πληρώνονται οι συντάξεις τους μέσω των τραπεζών βρήκαν τα ποσά του επιδόματος στον λογαριασμό τους. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή είναι η πρώτη πληρωμή που έκανε ο ΕΦΚΑ με μεγάλη επιτυχία, από ό,τι φαίνεται, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί καλύτερα και με ταχύτερους ρυθμούς η υλοποίηση του έργου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 3
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 5
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13