Ελλάδα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιες συσκευές αφορά

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», στην οποία αναμένεται να ενταχθούν περίπου 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο προγραμματισμός για το πρόγραμμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο.

Ποιες συσκευές αφορά το πρόγραμμα

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

– Ψυγεία
– Καταψύκτες
– Κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

– πλυντήρια ρούχων
– πλυντήρια πιάτων
– ηλεκτρικές κουζίνες

Τα ποσά επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών

Τα μέσα ποσά που υπολογίζεται για κάθε συσκευή είναι:

Air condition: 300 ευρώ.
Ψυγείο: 300 ευρώ.
Καταψύκτης: 150 ευρώ.

Πώς κάνετε αίτηση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Θα χρειαστεί να έχετε τα εξής δύο στοιχεία: Κωδικούς Taxisnet και ΑΦΜ. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Σε περίπτωση που υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βορίζια: «Έστησαν καρτέρι στο παιδί μου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ», λέει η μητέρα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
Η μητέρα αποκάλυψε πως πέρυσι μέλη της άλλης οικογένειας είχαν μαχαιρώσει τον εγγονό της - «Δεν βάλαμε εμείς τη βόμβα στο σπίτι τους, απαιτώ να φύγουν από το χωριό»
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς
21
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στο «ραντεβού θανάτου» οπαδών στη Χαλκίδα – «Ξεψύχησε στα χέρια πολιτών και γιατρών»
Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις - Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει πως άγνωστοι παράτησαν τον 23χρονο στο νοσοκομείο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν
Νοσοκομείο
Ανανεώθηκε πριν 39 λεπτά
39