Ελλάδα

Επιστολή-πρόταση στον Τσίπρα για την ονομασία των Σκοπίων

Η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο των Μακεδόνων, είναι η οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του, επισημαίνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της υφηλίου σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία κοινοποιείται σε συναρμόδια υπουργεία.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις τονίζουν ότι “μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων που δεν περιέχει τον όρο Μακεδονία όπως π.χ. Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία (Central Balkan Republic)”, είναι σύμφωνη με τα γεωγραφικά δεδομένα, αλλά και με την εθνολογική σύνθεση της ΠΓΔΜ.

Την επιστολή υπογράφουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης, τα Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής, η Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο “Κοινό των Μακεδόνων”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές – Τα 8 μποφόρ αγγίζουν οι άνεμοι στο Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και τοπικά στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός