Ελλάδα

Επιστρέφει ο Δακτύλιος

Από τη Δευτέρα 5-9-2011 έως και 13-7-2012 θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος).

Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος -Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ι. Οδός -Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Στις οριακές Λεωφόρους και Οδούς του δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

Στις Οδούς και Λεωφόρους που περικλείονται από το Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων του Εσωτερικού Δακτυλίου προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής:

Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,

Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων του δακτυλίου τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 200,00 ευρω).

Οι κάτοχοι ή οδηγοί των οχημάτων που εξαιρούνται από τους περιορισμούς της κυκλοφορίας στο δακτύλιο της Αθήνας, επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνον εφόσον έχουν εφοδιαστεί με τις ειδικές άδειες κυκλοφορίας που χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Αιτήσεις από τους δικαιούμενους θα υποβάλλονται μέχρι και τις 30-9-2011, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00΄ έως 14:00΄ και Σάββατο, ώρες 08.00΄ έως 12.00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 5ος όροφος) ή στο fax 210-5284013.

Οι άδειες κυκλοφορίας δακτυλίου που χορηγήθηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τα έτη 2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011 παύουν να ισχύουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39