Ελλάδα

Έρχεται εβδομάδα εξελίξεων για τα ελληνοτουρκικά: Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Στόλτενμπεργκ

Την Αθήνα θα επισκεφτεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 5 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα επισκεφτεί την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες δημιουργήθηκε, χθες, Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020), διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποφυγής θερμού επεισοδίου.

Στρατιωτικές πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσαν το γεγονός. Όπως εξήγησαν, πρόκειται για τη λειτουργία γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την αποφυγή ατυχημάτων. Το σημαντικό είναι, όπως υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές, ότι μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία η Τουρκία δεσμεύτηκε στο Διεθνές Δίκαιο και στους κανόνες καλής γειτονίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο σασμός για τη βεντέτα στα Βορίζια, οι «συμφιλιωτές» που έφυγαν από τη ζωή και η διαδρομή του 39χρονου προς τον θάνατο
Οι κτηματικές διαφορές ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ των οικογενειών Φραγκιαδάκη και Καργάκη ενώ κάποιοι από τους «συμφιλιωτές» είχαν φύγει από τη ζωή
Πάνοπλος αστυνομικός στα Βορίζια μετά το μακελειό 34
Τη Δευτέρα η κηδεία του 39χρονου που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια - Χτυπήθηκε από τέσσερις σφαίρες, η δεύτερη ήταν η μοιραία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φανούρης Καργάκης δέχθηκε σφαίρες στον ώμο, τη μασχάλη και τον θώρακα. «Αστακός» το χωριό από δυνάμεις των ΕΚΑΜ και του ελληνικού FBI
Μακελειό στα Βορίζια
Ανανεώθηκε πριν 37 λεπτά
19