Ελλάδα

Έρχεται κακοκαιρία! Τι να προσέξετε

Οδηγίες προς τους πολίτες για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη χώρα έδωσε η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη.

Αρχικά, καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού και τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ και στη συνέχεια να μην κάνουν εξωτερικές δουλειές κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να καθαρίσουν λούκια και υδρορροές, να μη διασχίζουν χειμάρρους ή ρέματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά οι οδηγίες:

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
– Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Η ΓΓΠΠ γνωστοποιεί επίσης ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος για τον 19χρονο Ραφαήλ που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο πεδίο βολής της Ρόδου – «Ήταν πολύ χαρούμενος για την άσκηση» λέει ο Λιμενικός πατέρας του στο newsit.gr
«Ο παππούς του ήταν πυροτεχνουργός στην Κρήτη στο ίδιο στρατόπεδο και παλαιότερα ζούσαμε στην Ρόδο», λέει ο πατέρας του 19χρονου
Θρήνος για τον 19χρονο Ραφαήλ που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο πεδίο βολής της Ρόδου – «Ήταν πολύ χαρούμενος για την άσκηση» λέει ο Λιμενικός πατέρας του στο newsit.gr 16
Βρισηίδα Ανδριώτου και Σπύρος Μαρτίκας έφτασαν μαζί στον ανακριτή Κορίνθου – Κατέθεσαν για το κύκλωμα με τις «μαϊμού» επενδύσεις
Στη συνέχεια η Βρισηίδα Ανδριώτου μαζί με τον Σπύρο Μαρτίκα έφυγαν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους
Η Βρισηίδα Ανδριώτου και ο Σπύρος Μαρτίκας
«Τους έπιασα να κλέβουν το παγκάρι και με εκδικήθηκαν», λέει ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων
«Δεν φταίω σε τίποτα, δεν έχω κάνει κάτι. Καλύτερα να πάω στα νεκροταφεία, να ανοίξω τον λάκκο μου και να μπω μέσα», υποστηρίζει ο ιερέας
Αστυνομία