Ελλάδα

Έτσι θα επιλέγονται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ψηφίστηκε χθες με ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία, η τροπολογία για την επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκροτούνται 13 περιφερειακά αποκεντρωμένα συμβούλια επιλογής. Στην διαδικασία της επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης διατηρείται η ίδια μοριοδότηση σε σχέση με την επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (11 μόρια κατά ανώτατο όριο). Διατηρείται επίσης η μοριοδότηση της υπηρεσιακής κατάστασης-καθοδηγητικής και διοικητικής εμπειρίας (15 μόρια κατά ανώτατο όριο).

Στο κριτήριο της συμβολής του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο διατηρείται η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας (12 μόρια κατά ανώτατο όριο).  Οι υποψήφιοι που δεν συγκεντρώνουν το 20% των έγκυρων ψήφων μπορούν να συμμετέχουν στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής χωρίς να προσμετράται η μοριοδότηση των ψήφων επί των 12 μορίων. Κατά τη ψηφοφορία αν δεν συμπληρωθεί το ποσοστό του 65% του εκλογικού σώματος οι υποψήφιοι συνεχίζουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας χωρίς την προσμέτρηση της μοριοδότησης του ποσοστού επί των 12 μορίων.

Στο ίδιο κριτήριο προστίθεται η διαδικασία της προφορικής συνέντευξης η οποία θα διενεργείται από τα περιφερειακά συμβούλια με πλήρη διαφάνεια (15 μονάδες κατά ανώτατο όριο). Τα αρμόδια συμβούλια καταρτίζουν κατά αξιολογική σειρά πίνακες των υποψηφίων ανά διεύθυνση εκπαίδευσης, σύμφωνα με την συνολική μοριοδότηση και τις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χρήστος Μαυρίκης: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του – Παραμένει κρατούμενος
Ο κατηγορούμενος για σειρά πλημμελημάτων οδηγήθηκε πίσω στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμείνει έως και αύριο, οπότε και αναμένεται να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών
Ο Χρήστος Μαυρίκης
Η αποκαλυπτική κατάθεση του υδραυλικού της «Βιολάντα» - «Με έβαλαν να εγκαταστήσω γραμμή προπανίου χωρίς να είμαι ειδικός»
Ο 50χρονος εργαζόμενος βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών της Πυροσβεστικής που χειρίζονται την υπόθεση στις 7 Φεβρουαρίου. Σοκάρουν τα όσα είπε
Το εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα 27
Ο Χρήστος Μαυρίκης στο Αυτόφωρο – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τους πυροβολισμούς στα Σπάτα
Ο άλλοτε «αρχικοριός» κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όπλου κρότου λάμψης, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή πυρομαχικών, απείθεια, απειλή και παράνομη κατοχή ναυτικής φωτοβολίδας
Ο Χρήστος Μαυρίκης στο Αυτόφωρο – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τους πυροβολισμούς στα Σπάτα 5
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ με μια κοινή τους φωτογραφία: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ»
Με ανάρτηση στο Instagram μίλησε για τη «φλόγα», τη διαύγεια και την «περιέργεια ενός νέου ανθρώπου» που, όπως σημείωσε, διατήρησε μέχρι τέλους η κορυφαία βυζαντινολόγος
Μαρέβα Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ