Ελλάδα

Έβρος: Ενίσχυση για τα πληγέντα κτίρια από τις πλημμύρες – Οι αιτήσεις

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 11ης-12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία, εντός τριών μηνών μετά τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της εν λόγω εκδοθείσας ΚΥΑ, των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών, αίτηση για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Αλεξανδρούπολης διευκρινίζει ότι το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν τις κοινότητες Άβαντος, Λουτρού, Άνθειας, Καβησού, Πέπλου και Φερών, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος. Επί του διαδικαστικού, ο ιδιοκτήτης που έχει πληγεί από τις εν λόγω πλημμύρες θα πρέπει να συνοδεύει την αίτηση για τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας του ακινήτου του, από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις αποστέλλονται με συστημένη επιστολή, έως και τις 16 Ιουνίου 2021, στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, Ναυαρίνου 28, Τ.Κ. 55131, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκκληση της αδελφής της 24χρονης από τη Βέροια για πληροφορίες από όποιον γνωρίζει κάτι για τον βαρύ τραυματισμό της
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα, καθώς - λόγω της κατάστασης της υγείας της - δεν είναι σε θέση να μιλήσει
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικό της ΕΛΑΣ
Νέες καταγγελίες για επιθέσεις μαθητών σε βάρος καθηγητών: «Με χτύπησαν στην πλάτη με στυλό, μου πετούσαν μπουκάλια και με έβριζαν»
Ο θάνατος της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκημετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, επανέφερε το πρόβλημα, με εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν ότι δέχονται bullying από μαθητές
Close up of sad student receiving bad news on laptop sitting on a desk at home at night