Ελλάδα

Ευνοϊκή ρύθμιση γιά στεγαστικά δάνεια

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει αναδιάρθρωση των...

στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

 

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, και σημειώνοντας ότι η πλειονότητα αυτών που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση, είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

 

Ο κ. Σαχινίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι ελληνικές τράπεζες, συνυπολογίζοντας τις μηνιαίες εισοδηματικές απώλειες των πελατών τους, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί, θα επιμηκύνουν τις δόσεις των δανείων έτσι ώστε, για ένα χρονικό διάστημα, να πληρώνουν μόνο τους τόκους.

 

Όπως είπε, η ρύθμιση αυτή δεν θα είναι ομοιόμορφη, αλλά η κάθε τράπεζα θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική ως προς το χρόνο επιμήκυνσης. Ακόμα, ο κ Σαχινίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, θα αναλάβει σειρά και άλλων νομοθετικών πρωτοβουλιών ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές που πήραν δάνεια είτε στεγαστικά είτε καταναλωτικά και με τα νέα μέτρα έχει συρρικνωθεί ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

 

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες και θα πρέπει και οι τράπεζες να συναισθανθούν την κοινωνική τους ευθύνη απέναντι στους πελάτες τους», είπε ο κ Σαχινίδης.

 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα προστασίας ανέργων που δίνεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής έως 12 μήνες, των καταναλωτικών δανείων και μέχρι 24 μήνες των στεγαστικών δανείων.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Καλοκαίρι» έως τη Μεγάλη Τετάρτη, «φθινόπωρο» έως το Μεγάλο Σάββατο με βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
Έως και το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας και έως το Μεγάλο Σάββατο θα χαλάσει - Ανεβαίνει ο υδράργυρος την Κυριακή του Πάσχα
Πάσχα
Η Ιωάννα Τούνη απαντά για τη σύλληψή της με δάκρυα στα μάτια: «Διασύρθηκα για 9 χρόνια και οδηγήθηκα στο τμήμα επειδή μίλησα»
Με ένα επτάλεπτο βίντεο στο Instagram, περιέγραψε τη νέα περιπέτεια που βίωσε λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων για το revenge porn βίντεό της
Ιωάννα τούνη 14
Δίκη για τα Τέμπη: Στις 27 Απριλίου η επόμενη συνεδρίαση – Καταγγελίες για αλλοίωση στοιχείων και φόβοι για καθυστερήσεις
Το Ελληνικό Δημόσιο στέκεται απέναντι στους 36 κατηγορούμενους - Υπό δρακόντεια μέτρα και αναφορές για νέα αποκαλυπτικά στοιχεία συνεχίστηκε η διαδικασία
Δίκη για Τέμπη