Ελλάδα

Εύβοια: Ναυάγιο με μετανάστες στο Στενό Καφηρέα – Επιχείρηση από το Λιμενικό

Σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε, το πρωί της Τρίτης (01.11.2022) στην Εύβοια, στα Στενά Καφηρέα και άμεσα ξεκίνησε από το Λιμενικό επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Το σκάφος φέρεται να ξεκίνησε από τη Σμύρνη και βυθίστηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στα ανοιχτά της Εύβοιας. Έχουν ήδη διασωθεί εννέα μετανάστες, ενώ στο ιστιοφόρο επέβαιναν 68 άνθρωποι. 

Πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος εντόπισε και περισυνέλεξε 9 αλλοδαπούς από τη βραχονησίδα Μανδηλού.

Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν, όπως είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας.

Στην επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών που αγνοούνται συμμετέχουν ένα πλοίο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και δύο παραπλέοντα σκάφη.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι 7-8 μποφόρ, ενώ οι ριπές φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
2η ΥΠΕ για τον θάνατο του μοντέρ Κώστα Κοσμίδη: Ερωτηματικά για τη διαχείριση του περιστατικού – Διατάχθηκε κατεπείγουσα ΕΔΕ
«Ο διενεργών την ΕΔΕ οφείλει να διερευνήσει κυρίως την τήρηση των ισχυόντων ιατρικών και διοικητικών πρωτοκόλλων (triage, διάγνωση, αντιμετώπιση, διακομιδή)»
Κέντρο Υγείας
Οι 200 της Καισαριανής: Συγκλονίζει ο εγγονός του εκτελεσθέντα Θρασύβουλου Καλαφατάκη – «Δεν έκανε ποτέ πίσω και δεν φοβόταν»
«Ήταν πάππους μου από τη μητέρα μου, η οποία δεν τον γνώρισε, τον είδε μία φορά στη ζωή της διότι έλειπε στο βουνό μόνιμα στο αντάρτικο» λέει ο εγγονός του Θρασύβουλου Καλαφατάκη, Θρασύβουλος Μαράκης
Θρασύβουλος Καλαφατάκης
Η Μαρίνα Σταυράκη είχε πέσει θύμα ληστείας άλλες 2 φορές: Της «άρπαξαν» το Rolex από το χέρι και έφυγαν με λεία 34.000 ευρώ
Πριν 8 μήνες λήστεψαν το ίδιο σπίτι στην Γλυφάδα, ενώ τον Μάιο του 2022 είχαν μπει και στο εξοχικό της σπίτι στη Μύκονο, με τη λεία να εκτιμάται στα 12.000 ευρώ
Μαρίνα Σταυράκη