Ελλάδα

Φαίη Μπακογιώργου: Νέα διακοπή στη δίκη – Παρούσα η σπιτονοικοκυρά της

Για τρίτη συνεδρίαση του Μικτό Ορκωτού Δικαστήριου Αθηνών δεν άρχισε, επί της ουσίας, η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου το 2021 στην Κυψέλη.

Παρούσα για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα ήταν η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση η σπιτονοικοκυρά της Φαίης, για την οποία το δικαστήριο είχε διατάξει δύο φορές τη βίαιη προσαγωγή της.

Στην έναρξη της διαδικασίας ωστόσο δήλωσε παραίτηση ο δικηγόρος που είχε διορίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς όπως ανέφερε συνεργάτης του δεν επικοινώνησε η κατηγορούμενη μαζί του για να τακτοποιήσουν το θέμα της αμοιβής του.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόεδρος και ο εισαγγελέας επέπληξαν έντονα την σπιτονοικοκυρά της Φαίης, για το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις  και το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό συνηγόρου στην κατηγορούμενη.

Η δίκη μετά το διορισμό του συνηγόρου και την κλήρωση των ενόρκων διεκόπη για τις 2 Δεκεμβρίου 2024 και παρέτεινε την προσωρινή κράτηση για τι τρεις κατηγορούμενες μέχρι τον Μάιο του 2025

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Διαπράττεται μια γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας και διαδίδεται ζωντανά στα κινητά μας»
Η 22χρονη Σουηδή ακτιβίστρια, έχει ήδη μιλήσει για τη φρίκη που βίωσε ως αιχμάλωτη, κατήγγειλε τον πόλεμο στη Γάζα, και έκανε λόγο για γενοκτονία, ενώ σε δηλώσεις της ανέφερε ότι βασανίστηκε από ισραηλινούς
Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία συμμετείχε στην παγκόσμια νηοπομπή Sumud με σκοπό την παράδοση βοήθειας στη Γάζα και συνελήφθη από το Ισραήλ, αντιδρά καθώς διαβάζει δήλωση κατά την άφιξή της στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας
27