Περισσότεροι από 40 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (07.08.2025) στη Βοιωτία.
Οι φλόγες ξέσπασαν σε χορτολιβαδικη έκταση στον Πρόδρομο Βοιωτίας με αποτέλεσμα μεγάλη πυροσβεστική δύναμη να σπεύσει αμέσως στο σημείο για την κατάσβεσή τους. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη την Ελλάδα, υπήρχε από την αρχή τεράστιος κίνδυνος για την εξάπλωση της. Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, η εικόνα του μετώπου είναι βελτιωμένη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πλέον οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.
Στο μέτωπο αυτή τη στιγμή επιχείρησαν 43 πυροσβέστες με με 1 ομάδα πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα.
Από αέρος πάλεψαν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδικη έκταση στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν 43 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 7, 2025
Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Λίγα λεπτά πριν τις 14:00 το μεσημέρι, ήχησε και μήνυμα του 112 που προειδοποιούσε να παραμείνουν οι κάτοικοι σε ετοιμότητα.
Ενεργοποίηση
— 112 Greece (@112Greece) August 7, 2025
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Πρόδρομος της Περιφερειακής Ενότητας #Βοιωτίας<br
Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.
Το χωριό Πρόδρομος είχε απειληθεί από μεγάλη φωτιά και τον Αύγουστο το 2023.