Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Προληπτική εκκένωση δομής χρόνιων πασχόντων ασθενών στα Μελίσσια

Στην προληπτική απομάκρυνση των 57 φιλοξενούμενων στη Δομή Χρονίων Πασχόντων στα Μελίσσια προχώρησε νωρίτερα τη Δευτέρα (12.08.2024) το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, λόγω της φωτιάς στην Αττική.

Καθώς η φωτιά στην Αττική καίει για ένα ακόμη 24ωρο, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αποφάσισε προληπτική απομάκρυνση των 57 φιλοξενούμενων στη Δομή Χρονίων Πασχόντων στα Μελίσσια και τη φιλοξενία τους σε άλλες δομές που εποπτεύονται από το ΥΚΟΙΣΟ.

Αν και η δομή δεν διέτρεξε κίνδυνο εξαιτίας της φωτιάς, με απόφαση της Υπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, αποφασίστηκε η μεταφορά των ασθενών λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης στάχτης και καπνού στην περιοχή.

Νωρίτερα τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά και τις σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, απομακρύνθηκαν ταχύτατα και με ασφάλεια 32 μικρά παιδιά και 10 εργαζόμενοι από τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης, που αποτελεί υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα».

Τα βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 5 ετών μαζί με τους φροντιστές τους, φιλοξενούνται πλέον στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» στο Ίλιον.

Ειδικός σχεδιασμός έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και για τις κατασκηνώσεις της Νέας Μάκρης/ Αγίου Ανδρέα και Κερατέας.

Η παιδική κατασκήνωση της Κερατέας βρίσκεται σε λειτουργία και φιλοξενεί αυτή την ώρα 240 παιδιά. Για προληπτικούς λόγους ελήφθη απόφαση σταδιακά τα παιδιά να αποχωρήσουν είτε με ίδια μέσα είτε με μέσα της κατασκήνωσης. Παράλληλα το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει διασφαλίσει τη δυνατότητα, εφόσον κριθεί αναγκαίο, η κατασκήνωση να φιλοξενήσει οικογένειες και άτομα που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Στην κατασκήνωση της Νέας Μάκρης, σε συνεργασία με το Δήμο, προετοιμάζονται οι οικίσκοι για τη φιλοξενία είτε πυροσβεστών είτε κατοίκων της περιοχής, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Μετατίθεται εξάλλου για λίγες μέρες η έναρξη της επόμενης κατασκηνωτικής περιόδου για 300 Άτομα με Αναπηρία, ούτως ώστε να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση στην περιοχή. Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), η οποία υλοποιεί το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρίες, στο χώρο του Άγιου Ανδρέα Αττικής – Νέα Μάκρη (Ε’ Παιδική Εξοχή).

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα ανακοινώσουν εκ νέου το χρόνο έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου για τη συγκεκριμένη κατασκήνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν στις 12 το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων - Κινητοποιήσεις σε Νίκαια και Χαλκίδα
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν  προγραμματίσει αποκλεισμό για τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς
Το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα 10
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας
Η παρέα των 4 αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 47 λεπτά
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8