Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Νέα εστία και ολονύχτιο θρίλερ!

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Νέα εστία και ολονύχτιο θρίλερ!

– Ο συναγερμός είχε ήδη… ηχήσει από νωρίς, όταν ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά
– Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό Βλαχάτα
– Ισχυρότατοι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή
– Ενισχύονται οι δυνάμεις – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Νέα φωτιά στην Κεφαλονιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 26.09.2018 και συγκεκριμένα στο χωριό Βλαχάτα. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στα Ζόλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες. ‘Εχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση τους, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στη άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα.

Click4more: Πυρκαγιά και σε Σχινιά και Αρτέμιδα!

Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι και δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο…

Η πρώτη φωτιά στην Κεφαλονιά

Ο Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος δήλωνε νωρίτερα: «Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά».

Η ένταση της φωτιάς έχει περιοριστεί, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού. Πλην όμως η ένταση του ανέμου, δημιουργεί συχνές αναζωπυρώσεις σε σημεία που φαινόταν ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί…

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Δείτε τις εικόνες από την φωτιά στην Κεφαλονιά

φωτιά στην Κεφαλονιά

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / kefaloniapress.gr / inkefalonia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις