Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: 98 οι νεκροί – Κατέληξε εγκαυματίας στο ΚΑΤ

- Δεύτερος θάνατος εγκαυματία από τη φωτιά στο Μάτι μέσα σε λίγες μέρες - Υπέκυψε 83χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ - Παραμένουν σε καταστολή άλλοι τρεις άνθρωποι

Τους 98 έφτασαν πλέον οι νεκροί από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι. Το πρωί της Πέμπτης (30.08.2018) έγινε γνωστό ότι υπέκυψε στα εγκαύματά της 83χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στις 05:00 τα ξημερώματα. Νοσηλευόταν στο ΚΑΤ από το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Είναι ο δεύτερος θάνατος τραυματία από τη φονική πυρκαγιά μέσα στην εβδομάδα. Την περασμένη Δευτέρα είχε γίνει γνωστός ο θάνατος ενός 76χρονου άνδρα που νοσηλευόταν στο Θριάσειο. Ο άνδρας πέθανε την Κυριακή αλλά ο θάνατός του ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εθνική τραγωδία που προκάλεσε η φωτιά στην ανατολική Αττική, οι νεκροί φτάνουν πλέον τους 98. Έχουν ταυτοποιηθεί 83 σοροί, ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία έχουν καταλήξει 15 άνθρωποι, μετά και το θάνατο της 83χρονης στο ΚΑΤ.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το 98ο θύμα της φωτιάς στο Μάτι αναφέρει: «Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 98. Αναλυτικά: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 15 άτομα».

Σε καταστολή εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις τραυματίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, σε νοσοκομεία της Αττικής εξακολουθούν να νοσηλεύονται 24 ενήλικες με εγκαύματα. Οι πέντε (εκ των οποίων οι τρεις διασωληνωμένοι) βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η δικογραφία των 3.000 σελίδων

Δικογραφία 3.000 σελίδων παραδόθηκε την Τρίτη (28.08.2018) στους δικαστές προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και πως ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το vima.gr, στον φάκελο της δικογραφίας, περιλαμβάνονται οι ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες για τα θύματα της φωτιάς σε Μάτι και Νέο Βουτζά. Υπάρχουν εκτιμήσεις και αναλύσεις για το πως βρήκαν τον θάνατο 26 άνθρωποι στο οικόπεδο στο Κόκκινο Λιμανάκι. Επίσης πως εγκλωβίστηκαν δεκάδες άνθρωποι στην παραλιακή λεωφόρο. Στην δικογραφία, περιγράφονται οι ευθύνες για όλα τα τραγικά που έγιναν στις 23 Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική.

Μεγάλη έκταση δίνεται στο πως ξεκίνησε η φωτιά με πρωταγωνιστή 68χρονο κάτοικο στο Νταού Πεντέλης που προσπάθησε να κάψει, έξω από το σπίτι του, κλαδιά από το οικόπεδό του και ενώ φυσούσαν ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, έχει ζητηθεί και μελέτη γεωπόνου για να τεκμηριωθεί ότι τα υπολείμματα των καμένων κλαδιών προέρχονταν από το κτήμα του. Στην δικογραφία που παρέδωσε η Πυροσβεστική για την φωτιά στο Μάτι, περιλαμβάνονται μαρτυρίες κατοίκων, εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια» λέει η πλευρά του 17χρονου δολοφόνου στην Πολωνία υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη του έκανε bullying
«Η Μάγια δεν ήταν πίσω από τον λογαριασμό που σαρκάζαμε τον 17χρονο» απαντά η μαθήτρια που καταγγέλεται ότι μαζί με τη νεκρή Μάγια του έκαναν bullying
Η άτυχη Μάγια που δολοφονήθηκε στην Πολωνία από τον 17χρονο