Ελλάδα

“Φουρτούνα” στα δρομολόγια των πλοίων εν όψει καλοκαιριού

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Κορίνθου παραμένουν περίπου 50 ναυτεργάτες, μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι εμποδίζουν τη φόρτωση του πλοίου «Olymbus». (πρώην «ropax II»).

Οι ναυτεργάτες στα πλοία «Aqua Hercules» (πρώην «ropax 1») και «Olymbus» (πρώην «ropax 2») της ΝΕL αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.). Παράλληλα, αποφασίστηκε να αποσταλεί εξώδικο από την ΠΝΟ προς την εν λόγω εταιρεία, με αίτημα τη ναυτολόγηση επιπλέον ναυτικών στα πληρώματα των δύο πλοίων, με συλλογική σύμβαση και κοινωνική ασφάλιση.

Οι ναυτεργάτες, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, διαμαρτύρονται, επίσης, για την κατάργηση από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ) του τέλους του ΚΑΕΟ, που αποδίδεται στο ΝΑΤ, με το σκεπτικό ότι το ταμείο τους χάνει μεγάλα ποσά. Τονίζουν, επιπλέον, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να καταργήσει τη δεκάμηνη υποχρεωτική απασχόληση των ναυτικών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα το ΥΘΥΝΑΛ, έπειτα από σχετικό αίτημα των ακτοπλόων, κατέθεσε τροπολογία στη βουλή, σύμφωνα με την οποία από 1ης Ιουνίου καταργούνται ορισμένες κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, προκειμένου αυτά να γίνουν πιο φτηνά.

Μεταξύ αυτών των κρατήσεων υπέρ τρίτων ήταν και το τέλος του ΚΑΕΟ (σ.σ. ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανερχόταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τύμπανα» πολέμου στην Ευρώπη: Πώς αντιδρούν οι Έλληνες στο ενδεχόμενο μίας σύρραξης
Με φόντο τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις προειδοποιήσεις ξένων και Ελλήνων αξιωματούχων, το ενδεχόμενο να ξεσπάσει και νέος πόλεμος στην Ευρώπη, τρομοκρατεί τους Έλληνες
Στρατιώτες
11
Κωνσταντίνος Ανεστίδης: «”Λάσπη” όσα λέγονται – Αν ήμουν παράνομος γιατί μου μπήκαν χρήματα στις 17 Δεκεμβρίου;»
Νέες δηλώσεις από τον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων που ελέγχεται για επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 122.000 ευρώ - «Είναι όλα ιδιόκτητα και δεν υπάρχει κάτι να κρύψω», ανέφερε
Κώστας Ανεστίδης
33
Ο «Φρατέλο», ο «Ζούμπο», τα βασανιστήρια των ανήλικων που πουλούσαν ναρκωτικά στα σχολεία και η «καβάτζα» στα Πατήσια
Οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή ενός βαρυποινίτη της αλβανικής μαφίας που κρατείται στην Ελλάδα - Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες και το βίντεο ντοκουμέντο με τις τιμωρίες
Ο «Φρατέλο», ο «Ζούμπο», τα βασανιστήρια των ανήλικων που πουλούσαν ναρκωτικά στα σχολεία και η «καβάτζα» στα Πατήσια