Ελλάδα

Γ.Παπανδρέου: η ΝΔ λιποτάκτησε

Σκληρή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο...

πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της Α.Παπαρήγα και του Α.Τσίπρα γιά τα επερχόμενα μέτρα.

 

“Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε μετά τη μεταπολίτευση. Όταν το ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε επικίνδυνες τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης κάποιοι μιλούσαν με ευκολία για λαϊκισμό.Η ΝΔ μας κατηγορούσε για κινδυνολογία. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά τις εκλογές αποδεικνύουν ότι η ΝΔ λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της. Δεν είχε το θάρρος να κάνει τα ελάχιστα που σήμερα μέσα σε τέσσερις μήνες δρομολογούμε και υλοποιούμε”, είπε ο Γ. Παπανδρέου.

“Σήμερα ο πολίτης καλείται να πληρώσει το λογαριασμό μιας επικίνδυνης εξουσίας, που είχε σκοπό το πλιάτσικο του δημόσιου τομέα. Το δημόσιο λύγισε υπό το βάρος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Η Ελλάδα βρέθηκε αδύναμη, ευάλωτη, αναξιόπιστη, συντετριμμένη. Βρεθήκαμε απροστάτευτοι στις άγριες διαθέσεις των αγορών αλλά και την έλλειψη βούλησης της διεθνούς κοινότητας να αντιδράσεις στις διαθέσεις των αγορών”.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ληφθούν, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα της δράσης και των αποφάσεων γιά την πατρίδα. “Το δίλημμα σήμερα είναι: ή θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή θα αντιδράσουμε. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες είναι ότι όλοι θα συμβάλλουν αναλογικά και πως οι κόποι θα πιάσουν τόπο. Θα βγούμε από την κρίση με ψηλά το κεφάλι”, κατέληξε ο Γ.Παπανδρέου.

Παπαρήγα: πρόσχημα η κρίση

Η κρίση αποτελεί πρόσχημα για την κυβέρνηση, δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
«Αν υπολογίσουμε τις μίζες και τα σκάνδαλα είναι ένα ελάχιστον ποσό από αυτό που πλήρωσε ο λαός για να μεγαλώσουν τα ταμεία της πλουτοκρατίας», είπε η κ. Παπαρήγα.
«Από χθες άρχισαν τα χειροκροτήματα, μάς κάλεσε ο Ομπάμα… Ξέρετε τι ζητήματα θα βάλει στο τραπέζι και έκανε λόγο για πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και στρατιωτικό κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός. Δεν ανεχόμαστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό για τη μίζα, τη διαφθορά και την κερδοσκοπία, αυτά είναι επουσιώδη θέματα».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τον θάνατο της Μυρτούς στην Κεφαλονιά - Οι απολογίες, τα μηνύματα και οι τρεις συν ένας εμπλεκόμενοι
Μετά τις μαραθώνιες απολογίες των τριών κατηγορούμενων αναμένεται η απόφαση εισαγγελέα, στο στόχαστρο των αρχών είναι και ο 66χρονος που συνομιλούσε με την Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
Η 19χρονη Μυρτώ
Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου προέδρου κοινότητας στο Ηράκλειο - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, έρευνες για τροχαίο ή εγκληματική ενέργεια
Μυστήριο παραμένει το τι μεσολάβησε λίγο έξω από το χωράφι του 49χρονου, γιατί επέστρεψε τραυματισμένος, τράκαρε ή πιάστηκε στα χέρια με κάποιον;
Ηράκλειο