Ελλάδα

Γ.Παπανδρέου: η ΝΔ λιποτάκτησε

Σκληρή επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο...

πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της Α.Παπαρήγα και του Α.Τσίπρα γιά τα επερχόμενα μέτρα.

 

“Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο της μεγαλύτερης κρίσης που γνώρισε μετά τη μεταπολίτευση. Όταν το ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε επικίνδυνες τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης κάποιοι μιλούσαν με ευκολία για λαϊκισμό.Η ΝΔ μας κατηγορούσε για κινδυνολογία. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά τις εκλογές αποδεικνύουν ότι η ΝΔ λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της. Δεν είχε το θάρρος να κάνει τα ελάχιστα που σήμερα μέσα σε τέσσερις μήνες δρομολογούμε και υλοποιούμε”, είπε ο Γ. Παπανδρέου.

“Σήμερα ο πολίτης καλείται να πληρώσει το λογαριασμό μιας επικίνδυνης εξουσίας, που είχε σκοπό το πλιάτσικο του δημόσιου τομέα. Το δημόσιο λύγισε υπό το βάρος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Η Ελλάδα βρέθηκε αδύναμη, ευάλωτη, αναξιόπιστη, συντετριμμένη. Βρεθήκαμε απροστάτευτοι στις άγριες διαθέσεις των αγορών αλλά και την έλλειψη βούλησης της διεθνούς κοινότητας να αντιδράσεις στις διαθέσεις των αγορών”.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ληφθούν, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τώρα είναι η ώρα της δράσης και των αποφάσεων γιά την πατρίδα. “Το δίλημμα σήμερα είναι: ή θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει ή θα αντιδράσουμε. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες είναι ότι όλοι θα συμβάλλουν αναλογικά και πως οι κόποι θα πιάσουν τόπο. Θα βγούμε από την κρίση με ψηλά το κεφάλι”, κατέληξε ο Γ.Παπανδρέου.

Παπαρήγα: πρόσχημα η κρίση

Η κρίση αποτελεί πρόσχημα για την κυβέρνηση, δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
«Αν υπολογίσουμε τις μίζες και τα σκάνδαλα είναι ένα ελάχιστον ποσό από αυτό που πλήρωσε ο λαός για να μεγαλώσουν τα ταμεία της πλουτοκρατίας», είπε η κ. Παπαρήγα.
«Από χθες άρχισαν τα χειροκροτήματα, μάς κάλεσε ο Ομπάμα… Ξέρετε τι ζητήματα θα βάλει στο τραπέζι και έκανε λόγο για πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και στρατιωτικό κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός. Δεν ανεχόμαστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό για τη μίζα, τη διαφθορά και την κερδοσκοπία, αυτά είναι επουσιώδη θέματα».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ – Βροχές και χιόνια στην Κρήτη
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 08 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 14 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Συνελήφθησαν δύο οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση στην Θεσσαλονίκη - Ο ένας έτρεχε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ
Βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις που αφορούν σε παραβίαση ορίων ταχύτητας οχημάτων, 8 για θόρυβο και τροποποιημένες εξατμίσεις και 18 για διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις
Περιπολικό 6
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη - Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε «κόκκινη αγγελία» από την Interpol
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 124 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη, 3 κινητά τηλέφωνα και 1.050 ευρώ
Περιπολικό