Ελλάδα

Γαλλίδα η φυγόδικος Αντωνία Ηλία;

Όταν η πρόεδρος του τοπικού δικαστηρίου της ζήτησε να επιβεβαιώσει τα προσωπικά της στοιχεία, ονοματεπώνυμο, τόπο και ημερομηνία γέννησής της, είπε ότι δεν ονομάζεται Αντωνία Hλία, αλλά Αντωνία Ζεμέν.

Δηλαδή, είναι Γαλλίδα υπήκοος, γεννημένη στην πόλη Αμιέν της Γαλλίας, στις 17.3.1963 και οι γονείς της ονομάζονται Κονσταντίν και Κλέρ Ζεμέν.

Αυτό, προκάλεσε σύγχυση στο δικαστήριο του Λονδίνου, στην περιοχή Βικτώρια, όπου εκδικαζόταν το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση της πρώην πρωτοδίκου, Αντωνίας Hλία η οποία συνελήφθη την Τετάρτη βράδυ στην πόλη Μπράιτον όπου, όπως είπε, δίδασκε γαλλικά στο τοπικό κολλέγιο.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η εισαγγελική αρχή, στο διαμέρισμα της, στο Μπράιτον, βρέθηκαν ελληνική ταυτότητα, ελληνικό διαβατήριο και ελληνική άδεια οδήγησης στο όνομα Αντωνία Hλία. Επίσης η εισαγγελική αρχή κατέθεσε γνωμάτευση της αγγλικής αστυνομίας η οποία αποφαίνεται ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα που ήταν στο ένταλμα σύλληψής της, της Ιντερπόλ είναι τα ίδια με τα αποτυπώματα της γυναίκας που συνέλαβαν χθες βράδυ οι αγγλικές αρχές και έγινε η προσαγωγή της την Πέμπτη στο δικαστήριο.

Η εξήγηση που έδωσε η συγκεκριμένη γυναίκα στο δικαστήριο για τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι της είναι ότι πιθανώς μπορεί να τα έβαλαν κάποιοι φοιτητές δεδομένου, όπως είπε, ότι νοίκιαζε το σαλόνι τους διαμερίσματός της, ενός υπνοδωματίου, σε φοιτητές.

Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή της μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθυστέρησε λόγω πριγκιπικού γάμου η σύλληψη της Αντωνίας Ηλία! – Έχει καταδικαστεί ερήμην για το παραδικαστικό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η σπαρακτική ανάρτηση της δασκάλας πιάνου του 34χρονου δύτη που πνίγηκε στη Βουλιαγμένη - «Το "σε λίγο" δεν ήρθε ποτέ, καλό ταξίδι Πλάτωνα»
Η Αννίτα Τίκη ήταν δασκάλα πιάνου του 34χρονου, ενός «υπέροχου ανθρώπου, με σπάνιο ήθος, ευγένεια, ευαισθησία και ένα ζεστό χαμόγελο που δεν θα ξεχάσω ποτέ»
Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύτη στη θαλάσσια περιοχή στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Στο σημείο βρίσκονται ένα πλοίο του λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ένα ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο
Ακρίβεια και καθημερινότητα: Τα μικρά έξοδα που «τρώνε» τον μισθό χωρίς να το καταλαβαίνεις
Από τον καθημερινό καφέ μέχρι τις ξεχασμένες συνδρομές - Πώς οι μικρές, επαναλαμβανόμενες δαπάνες εξαφανίζουν τον μισθό και απλά βήματα για να ανασάνει ο προϋπολογισμός σου
Πηγή φωτό: iStock
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Σκάλας στην Κεφαλονιά και εστιακό βάθος 16,7 χιλιόμετρα
Σεισμός στην Κεφαλονιά
Πώς έγινε το διπλό τροχαίο στην Εγνατία που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία
Θρήνος για τον 54χρονο υπάλληλο και την 73χρονη συνοδηγό που σκοτώθηκαν στο διπλό τροχαίο - Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί
Εγνατία Οδός: Πώς έγινε το διπλό τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
10