Το πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία του μέτρου που προώθησε η Αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη φαίνεται και από το γεγονός ότι μόνο χθες Δευτέρα προχώρησαν σε ρύθμιση 25.000 περίπου οφειλέτες.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ύστερα από μία μικρή κάμψη για λίγες ημέρες, το ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται και αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα και από μέρα σε μέρα να επιταχύνεται, καθώς όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι συνειδητοποιούν ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να κλείσουν τους λογαριασμούς και να ξεμπλέξουν με την εφορία.
Προς το παρόν κ . Νάντια Βαλαβάνη δεν έχει πάρει καμία απόφαση και η ενδεχόμενη παράταση θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει και τις δυνατότητες να εξυπηρετηθούν όλοι οι φορολογούμενοι που θέλουν να προχωρήσουν στη ρύθμιση.
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί ότι έχουν αποσταλεί 23.500 επιστολές σε φορολογούμενους με οφειλές από 250.000 ως 1,5 εκατομμύρια και τους καλούν να ρυθμίσουν τα χρέη.
Αναφορά θα πρέπει να γίνει και στη δήλωση της κ. Νάντιας Βαλαβάνη ότι εκείνοι που δεν θα ρυθμίσουν κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.